Valioliigaennakko: Newcastle United

Newcastle United tekee paluun Valioliigaan konkari manageri Rafael Benítezin johdolla. Benitezillä on käytössään ihan kelpo materiaali, mutta nähtäväksi jää saako espanjalainen työrauhan seuran omistajalta Mike Ashleylta.

Joukkue: Newcastle United

Valmentaja: Rafael Benítez

Stadion: St. Jame’s Park (52,354)

Edellisen kauden sijoitus: 1. (Championship)

Arvio tämän kauden sijoituksesta: 13.-16.

Seuraa häntä: Dwight Gayle

Viime kausi

Newcastle voitti viime kaudella Championshipin ja Harakat nousivat muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin Valioliigaan. Newcastle oli Championshipissa dominoiva joukkue ja joukkue hallitsi lähes jokaista pelaamaansa ottelua jokaisella osa-alueella. Syynä tähän oli manageri Rafael Benítezin ohella Newcastlen pelaajamateriaalin laatu muihin Championshipissa pelaaviin joukkueisiin verrattuna.

Merkittävimmät siirrot

Sisään:

Christian Atsu

Chelsea -> Newcastle United

Viime kaudella lainalla Harakoissa pelannut ghanalainen siirtyy nyt pysyvästi mustavalkoisten riveihin. Atsu oli viime kaudella yksi Benítezin luottopelaajista.

Florian Lejeune

SD Eibar -> Newcastle United

Topparipari Clark-Lascelles saavat ranskalaisesta Lejeunesta kilpailijan pelipaikalleen. Isokokoinen Lejeune on Englantiin sopeutuessaan tervetullut lisä Harakoiden puolustukseen.

Javier Manquillo

Atletico Madrid -> Newcastle United

Nuori espanjalainen tuo vaihtoehdon puolustuksen laidoille. Ei mahdu avauskokoonpanoon, mutta sopii Benítezin suunnitelmiin pitkällä aikavälillä.

Ulos:

Newcastle säästyi merkittäviltä lähtijöiltä, kun seurasta lähteneet pelaajat olivat pääasiassa jo viime kaudella lainalla pelanneita pelaajia tai sellaisia pelaajia joiden sopimusta ei jatkettu alkavalle kaudelle.

Tuleva kausi

Newcastle United lähtee alkavaan kauteen tavoitteenaan pysyä Valioliigassa ja ainakaan managerista ei homma jää kiinni. Benítez tietää Valioliigan vaatiman tason ja mies saa pelaajistaan myös irti sen mitä tarvitaan. Materiaaliltaan Newcastle ei tietenkään ole Valioliigan kärjen tasoa, mutta pelaajien työmoraali yhdistettynä Benítezin taktiseen osaamiseen, tulee aiheuttamaan päänvaivaa monelle materiaaliltaan laadukkaammalle joukkueelle.

Harakat turvautuvat vahvaan pelaamiseen laidoilla ja joukkue pyrkii murtautumaan vastustajan puolustukseen mieluiten laitojen kautta. Laiturit Atsu ja Ritchie saavat tukea laitapuolustajilta Dummertilta sekä Yedliniltä, joten laidoilta vyörytään vahvasti ylöspäin.

Mielenkiintoista on nähdä, kuinka kärjessä tuhojaan tekevä Dwight Gayle onnistuu Valioliigassa. Gayle paukutti Championshipissa kunnioitettavat 23 osumaa ja mies on erittäin vaarallinen rangaistusalueella. Jonjo Shelvey tuo tulitukea hyökkäykseen keskikentältä painavalla laukauksellaan ja pikkunäppärää pelaava Ayoze Perez on parhaimmillaan erittäin vaarallinen kymppipaikan pelaaja.

Me uskomme Newcastlen säilyvän Valioliigassa, mutta jos itse olette skeptisiä Harakoiden säilymisen suhteen Coolbetilla voit pelata Newcastlen tippumista takaisin Championshipiin 5,00 kertoimella!

Tästä Valioliigan kausivetoihin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset