Valioliigaennakko: Southampton

Southampton sijoittui viime kaudella Valioliigassa kahdeksannelle sijalle, mutta manageri Claude Puel sai lähtöpassit tästä huolimatta. Miten Southampton pelaa tällä kaudella uuden valmentajan alaisuudessa?

Joukkue: Southampton

Valmentaja: Mauricio Pellegrino

Stadion: St. Mary´s Stadium (32385)

Edellisen kauden sijoitus: 8

Arvio tämän kauden sijoituksesta: 9-12

Seuraa häntä: Mario Lemina

Viime kausi

Southampton pelasi jälleen kelpo kauden ja sijoittui Valioliigassa viime kaudella kahdeksanneksi. Joukkue eteni upeasti myös Liiga Cupin -finaaliin. Niin sanottuna kasvattiseurana ja pitkäjänteisiä projekteja totteutavana seurana tunnettu Soton teki hyvästä kaudesta huolimatta kuitenkin kovan ratkaisun kauden päätteeksi ja potki kelpo työtä tehneen Claude Puelin ulos valmentajan paikalta.

Potkujen lopullinen syy on vielä monelle hämärän peitossa, mutta huhujen mukaan Puelin pelitapa ei tyydyttänyt faneja ja johtokuntaa.

Merkittävimmät siirrot

Sisään:

Mario Lemina

Juventus -> Southampton

Seurahistorian kovimpia hankintoja. Lemina on menestynyt Italian Serie A:ssa nuoresta iästään huolimatta. Valioliigaan siirtyminen on hyvä askel tämän miehen uralle sillä Juventuksessa vastuu oli erittäin vähissä.

Mauricio Pellegrino (manageri)

Pellegrino saapuu Englantiin ja on heti kovan paikan edessä Sotonissa sillä seura hamuaa menestystä Puelin potkujen jälkeen. Miten intohimoiselle managerille käy tällä kaudella?

Ulos:

Jay Rodriguez

Southampton-> WBA

Hyökkääjä jätti Sotonin ja siirtyi WBA:n riveihin. Kärsi viime kaudella pahoista loukkaantumisista eikä näin ollen saanut vakiinnutettua paikkaa avauskokoonpanossa.

Tuleva kausi

 

Southampton pääsee tähän kauteen kelpo asetelmista vaikka valmentaja onkin vaihtunut. Kokoonpano ei ole heikentynyt oikeastaan yhtään ja Leminan kaappaus keskikentälle oli seuralta hyvä veto.

Ainoa kysymysmerkki kokoonpanossa on Southamptonin luottotoppari Virgil van Dijk, joka on ollut siirtohuhujen kohteena jo varsin pitkään, mutta ainakin toistaiseksi mies pysyy Saintsin takalinjoilla.

Sotonilta on lupa odottaa sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon tälläkin kaudella. Sotonin pelit eivät tule olemaan tylsiä sillä uusi manageri Pellegrino on tunnettu muuntautumiskyvystään. Ainakin La Ligassa Pellegrinon luotsaamat joukkueet ryhmittyivät useisiin eri muodostelmiin kauden ja jopa yksittäisen pelin aikana, joten jäämme odottaamaan mielenkiinnolla miten tämä toimii Valioliigassa.

Southamptonin kymmenen parhaan joukkoon sijoittumiselle saa tällä hetkellä kertoimen 1,70.

Tästä Valioliigan kausivetoihin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset