Valioliigaennakko: Swansea

Swansea säilyi viime kaudella sarjassa tiukan taistelun jälkeen. Pyysykö Paul Clementin ryhmä ”ylhäällä” tämänkin kauden jälkeen?

Joukkue: Swansea

Valmentaja: Paul Clement

Stadion: Liberty Stadium (21 088)

Edellisen kauden sijoitus: 15

Arvio tämän kauden sijoituksesta: 17-20

Seuraa häntä: Roque Mesa

Viime kausi

Swansean fanit kritisoivat seurajohtoa rajusti sen jälkeen, kun Gary Monk sai lähtöpassit seurasta. Monkin lähdön jälkeen Swanseassa alkoi myllerrys, joka näyttäisi olevan päättymässä hiljalleen vasta nyt.

Swansean säilyminen Valioliigassa oli pieni ihme. Swanseassa kävi kauden aikana kolme eri manageria, joista viimeisin, Paul Clement saapui seuraan ja pelasti Swansean putoamiselta. Sarjapaikan lisäksi Clement palautti Swanseaan niitä arvoja, jotka katosivat Gary Monkin mukana savuna ilmaan.

Merkittävimmät siirrot

Sisään:

Roque Mesa

Las Palmas –> Swansea

Las Palmasissa loistavan kauden pelannut Mesa saapui Swanseaan maltillisella siirtokorvauksella. Mesa tulee olemaan todella tärkeä pelaaja Swansean keskikentällä.

Ulos:

Jack Cork

Swansea -> Burnley

Keskikentän työmyyrä ja kapteeni Jack Cork siirtyi pois Swanseasta. Menetys oli tuntuva, mutta Roque Mesa paikkaa Corkin jättämää aukkoa.

Gylfi Sigurdsson

Swansea -> Everton

Pitkä ja tuskainen siirtosaaga saatiin vihdoin päätökseen ja Swansean tähtipelaaja siirtyi Evertoniin kovalla 45 miljoonan siirrolla. Menetys on Swansealle karmaisevan kova, mutta toisaalta Sigurdsson oli ilmaissut lähtöhalunsa jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua.

Tuleva kausi

Swansean kausi tulee olemaan todella haastava. Materiaali on varsin kapea ja Sigurdssonin lähtö teki valtavan loven joukkueen hyökköyspeliin. Paul Clement pelasti joukkueen viime kaudella, mutta nyt joukkue tarvitsee pikaisesti uusia hankintoja sillä muuten sarjapaikan säilyttäminen näyttää jopa hieman epätodennäköiseltä.

Jos Clement saa Sigurdssonista saadut rahat käyttöön uusien pelaajien hankintaan niin Swansealla on mahdollisuus säilyttää sarjapaikka. Jos seuran johto ei puolestaan anna Clementille rahaa siirtoihin niin kaudesta on tulossa pitkä ja tuskainen.

Tästä Valioliigakohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset