Valioliigaennakko: Watford FC

Watford pelasi surkean viime kauden, mutta säilytti sarjapaikkansa juuri ja juuri sijoittumalla 17. sarjassa. Uuden valmentajan mukana puhaltavat jälleen uudet tuulet, mutta riittääkö se edes sarjassa säilymiseen?

Joukkue: Watford FC

Valmentaja: Marco Silva

Stadion: Vicarage Road Stadium (21 438)

Edellisen kauden sijoitus: 17.

Arvio tämän kauden sijoituksesta: 17.-20.

Seuraa häntä: Aaron Mooy

Viime kausi

Watfordin viime kausi oli erittäin nihkeä ja kaiken kruununa toimi kuuden ottelun tappioputki, jonka viimeisessä ottelussa Watford kärsi 0-5 tappion Manchester Citya vastaan. Tämä tappio niskassaan joukkue lähti kesälomille erittäin surkean esityksen jälkimainingeissa. 17. sijoitus takasi kuitenkin Watfordin säilymisen ylhäällä. Viiime kauden valonpilkahduksina nähtiin voitot ManU:sta, Arsenalista ja Evertonista, jotka kielivät ehkä enemmänkin Valioliigan yllätyksellisyydestä, kuin Watfordin kauden hyvistä hetkistä. Joukkue antoi myös kauden päätteeksi valmentaja Walter Mazzarrille kenkää. Uudella valmentajalla Marco Silvalla on hyvät näytöt allaan Hullissa, joita tarvitaan myös Watfordin kauden pelastamiseksi.

Merkittävimmät siirrot

Sisään:

Tom Cleverley

Everton -> Watford

Keskikenttäpelaaja Cleverley oli lainasopimuksella Watfordin riveissä ja allekirjoitti nyt viiden vuoden jatkopahvin Watfordin kanssa. Tärkeä pelaaja keskikentälle, jonka sopimuksesta myös hieman äkkipikaisesti suuntaaamuuttava seurajohto on iloinen. Nähtäväksi jää, toimiiko tämä sopimus pitkäjäntäisen johtamisen katalysaattorina Vicarage Roadilla.

Will Hughes

Derby County -> Watford

Englannin U-21 maajoukkuepelaaja Hughes allekirjoitti sopimuksen Watfordin kanssa ja tuo Silvalle vaihtoehdon keskikentälle. Luovaksi pelimieheksi luonnehdittu nuorukainen on nuoresta 22-vuoden iästään huolimatta hankkinut vyölleen jo 190 pelatun ottelun kokemuksen Championchipissa. Jo 16-vuotiaana debytoinut kolmen leijonan edustaja pääsee näyttämään kykynsä pääsarjatasolla.

Nathaniel Chabolah

Chelsea -> Watford

Chabolah on toinen Englannin nuoria edustanut keskikenttäpelaaja, joka oli keskeissä roolissa U21 EM-kisoissa. Kuten Hughes, Chabolah antaa vaihtoehdon keskikentälle.

Ulos:

Watfordista siirty pois viisi pelaajaa, mutta mitään merkittävää eroa tämä ei joukkuuen runkoon tule tekemään, sillä suurin osa pelaajista olivat jo viime kaudella edustamassa muita seuroja lainasopimuksilla.

Tuleva kausi

Marco Silvan aikakaudesta Watfordin valmentajana toivoisi tulevan pidemmän kuin edellisten kahden valmentajan vuoden mittaiset pestit. Silvaan henkilöityy nyt paljon, joten Hullissa annetuille näytöille on tilausta. Jos putoamaan tuomittu Hull pystyi nostamaan Silvan alaisuudessa tasoaan, miksei myös Watfordissa voitaisi nähdä kelpo futista. Valmentaja ei kuitenkaan voi yksin hoitaa kaikkea ja ennakoimmekin, että herhiläiset hakevat ensi kaudella vauhtia Championchipista. Coolbet tarjoaa tähän melko korkean 2.75 kertoimen!

Tästä Valioliigan kausivetoihin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset