Valioliigaennakko: West Bromwich Albion FC

West Bromwich Albion pelasi hienosti viime kauden alkupuoliskolla ja sijoittui loppupätkän tappioden myötä sijalle 10. Uuteen kauteen lähdetään ainakin fanien mielestä tavoittelemaan europelejä.

Joukkue: West Bromwich Albion FC

Valmentaja: Tony Pulis

Stadion: The Hawthorns (26 850)

Edellisen kauden sijoitus: 10.

Arvio tämän kauden sijoituksesta: 10-13

Seuraa häntä: Matt Phillips

Viime kausi

West Bromwich pelasi hienon viime kauden, mutta alkoi lopussa hieman himmailemaan päätyen lopulta sarjan puoliväliin 10. sijalle. Tilastojen valossa Webari näyttäytyi vähiten palloa hallinneena joukkueena sekä taitavana erikoistilanteiden hyödyntäjänä. Palloa se piti hallussaan keskimäärin vain 40,7% ajasta, kun taas erikoistilanteista se onnistui 20 kertaa painamaan pallon verkon perukoille. Euronkentille haaveilleet fanit saivat tyytyä kymppisijaan, mutta viime kauden alkupuolisko lupailee hyvää myös tulevalle kaudelle. Huhtikuussa alkanut otteluiden systemaattinen häviäminen jättää kuitenkin oman mausteensa Webarin tekemisestä: Kauden viimeisestä 13 ottelusta vain yksi voitto.

Merkittävimmät siirrot

Sisään:

Jay Rodriquez

Southampton -> West Bromwich Albion

Albion ja joukkueen manageri Pulis yrittävät signata Rodriquezia jo tammikuussa joten he ovat todella halunneet tämän hyökkääjän rosteriinsa. Southampton suostui kuitenkin vasta kesällä luopumaan pelaajasta, joka tällä intohimolla palkattuna varmasti saavaan vastuuta joukkueen hyökkäyksessä. 

Ahmed Hegazi

Al-Ahly -> West Bromwich Albion

African Cup of Nationsissa erinomaisin ottein esiintynyt Hegazi tuo Albionin alakertaan mielenkiintoisen vaihtoehdon. Mikäli diili toimii, tulee tästä lainapestistä myös pysyväsignaus. Hegazi on aikanaan ollut myös Fiorentinan signaamalupaus ja hän pääsee nyt 26-vuotiaana näyttämään osaamista West Bromwichin riveissä.

Ulos:

Darren Fletcher

West Bromwich Albion -> Stoke City

Fletcher oli todella tärkeässä roolissa keskikentällä rytmittäen peliä. Nähtäväksi jää miten Albionin peli asettuu uomiinsa, kun tämä herra ei ole enää omassa roolissaan.

Tuleva kausi

West Bromwichin viime kausi oli erittäin lupaava, joten vähintään fanit odottavat ensi kaudesta menestystä. Fletcher toden totta puuttuu jatkosta keskikentältä, mutta tuskin joukkue tähän niin pahasti tulee hyytymään. Webari tulee todennäköisesti jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi: pelaamaan erittäin suoraviivaista keskityksiin perustuvaa hyökkäyspeliä, joissa pääpalloja satelee Rodriquezin suuntaan. Muutama tärkeä puskumaali oikeaan paikkaa takaa Webarille sijoituksen jälleen 10. tuntumassa. Mikäli uskoo raitapaitojen saavuttavan vähintään viime kauden sijoituksen, saa tällä Top 10-kohteella rahansa takaisin 3.00 kertoimella!

Tästä Valioliigan kausivetoihin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

Aiheeseen liittyvät uutiset