Valioliigan kausiennakko – AFC Bournemouth

Joukkue: AFC Bournemouth

Valmentaja: Eddie Howe

Stadion: Dean Court (11 700)

Edellinen kausi: 1. (Nousija Championshipistä)

Seuraa häntä: Sylvain Distin

Arvio sijoituksesta: Putoaja

Saapuneet pelaajat

Christian Atsu

Christian Atsu saapuu Bournemouthiin lainasopimuksella Chelseasta. Atsu on viettänyt viimeiset kautensa lainalla eri seuroissa ja viimeinen kausi meni Valioliigassa Evertonin riveissä. Atsu pääsi pelaamaan viisi ottelua edellisellä kaudella ja odottaakin varmasti enemmän vastuuta Bournemouthissa. Atsu pelaa laidalla.

Artur Boruc

Artur Boruc pelasi viime kaudella jo Bournemouthissa lainasopimuksella ja siirtyi nyt tulevaksi kaudeksi virallisesti Bournemouthin riveihin. Boruc tulee luultavasti kantamaan torjuntavastuun suurimman osan kaudesta.

Filippo Costa

Nuori italialainen puolustaja siirtyi Bournemouthiin lainasopimuksella Chievo Veronasta. Suuria minuutteja tuskin on nuorukaiselle luvassa jos ollenkaan. Costa pelasi lainasopimuksella edellisellä kaudella Italian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Pisan riveissä.

Sylvain Distin

Sylvain Distin tuo karmean määrän kokemusta Bournemouthin takalinjoille. Ranskalainen ja jo 37-vuotias keskuspuolustaja on pelannut urallaan yli 300 ottelua Valioliigassa ja pysyessään ehjänä on jo pelkästään esimerkillään johtava hahmo Bournemouthin puolustuksessa. Distin pelasi kuusi edellistä kauttaan Evertonin riveissä ja on edustanut myös Manchester Cityä ja Portsmouthia urallaan.

Adam Federici

Bournemouth janoaa kilpailua maalivahtiosastolle hankittuaan pitkään Readingissä torjuneen australialaisen joukkueeseen. Pidän edelleen Borucia ykkösvahtina hyvän edeltävän kauden ansiosta, mutta tämä mies janoaa varmasti myös pelaamaan!

Joshua King

Jos vauhtia haettiin hyökkäykseen niin tämän hankinnan myötä sitä varmasti tuli. Vasta 23-vuotias norjalainen siirtyi Bournemouthiin Blackburn Roversin riveistä. Pakko myöntää, että jos tämän kaverin ja Atsun istutat laidoille, täytyy ehkä kaivaa pirikiikarit ja liekkipipo esille.

Tyrone Mings

Viime kaudella Ipswich Townin vakiokokoonpanoon noussut ja lupaavana pidetty Mings siirtyi täksi kaudeksi Bournemouthiin kahdeksan miljoonan punnan siirtosummalla. Tulevalla kaudella odotan todella sitä mihin on nuorukaisesta Valioliiga-kentillä. Mings on pelipaikaltaan puolustaja.

Sylvain Distin tuo valtavan määrän kokemusta Bournemouthin puolustukseen

Sylvain Distin tuo valtavan määrän kokemusta Bournemouthin puolustukseen

Viime kausi

Bournemouthin edellinen kausi oli seuran historian toinen kausi Championshipissä ja se päättyi ei enempää eikä vähempää kuin mestaruuteen. Mestaruus ratkesi Bournemouthille vasta kauden viimeisessä ottelussa, kun Watford jäi kotipelissään tasuriin ja Bournemouth vei kirsikan kakun päältä. Bournemouthin salaisuus viime kaudella oli ehdottomasti terävä ja tehoka hyökkäyspeli, sekä pesun kestävä puolustuspeli. Tästä kertoo se, että Bournemouth oli eniten maaleja tehnyt ja toiseksi vähiten päästänyt joukkue viime kaudella.

Maalintekovastuu jakautui pitkälti viiden pelaajan hartioille, mutta ylitse muiden oli nuorehko Callum Wilson, joka painoi kauden aikana 20 kaappia vastustajan verkkoon. Kauden päätyttyä mestaruuteen ei Bournemouth tietenkään joutunut karsimaa paikasta Valioliigassa vaan nousi suoraan mukaan isojen poikien karkeloihin.

 

Callum Wilson oli tärkeä palanen Bournemouthin matkalla mestaruuteen

Callum Wilson oli tärkeä palanen Bournemouthin matkalla mestaruuteen

Tuleva kausi

 

Tulevaan kauteen lähtevät varmasti niin Bournemouth-kannattajat kuin itse joukkuekkin hyvin avoimin mielin. Ensimmäinen kausi Valioliigaa ja materiaali nyt vaan on loppupeleissä aika heikko uusista hankinnoista huolimatta. Mielenkiintoa kuitenkin varmasti riittää, kun tämä sympaattinen ”pikku seura” aloittaa taistelunsa sarjassa pysymisestä. Kuten seuraa häntä kohdassa ylempänä jo mainitsinkin on myös mielenkiintoista nähdä minkälaisen roolin kokenut Sylvain Distin ottaa joukkueessa.

Bournemouth hankkinee vielä muutaman pelaajan ennen kauden alkua. Jotain merkittävää olisi hyvä haaviin tarttua, koska jos näillä mennään niin edessä on pitkä ja kivinen kausi.

Kokoonpano

Maalivahdit

#41 Ryan Allsop

#35 Artur Boruc

#1 Adam Federici

Puolustajat

#3 Steve Cook

#15 Sylvain Distin

#5 Tommy Elphic

#2 Simon Francis

#?? Tyrone Mings

#15 Adam Smith

#22 Elliot Ward

Keskikenttä

#8 Harry Arter

#11 Charlie Daniels

#4 Dan Gosling

#16 Shaun MacDonald

#30 Matt Ritchie

#19 Junior Stanislas

#4 Anrew Surman

 

Hyökkääjät

#19 Christian Atsu

#18 Yann Kermorgant

#7 Joshua King

#9 Tokelo Rantie

#13 Callum Wilson

 

Aiheeseen liittyvät uutiset