Valioliigan kausiennakko – Crystal Palace FC

Joukkue: Crystal Palace FC

Valmentaja: Alan Pardew

Stadion: Selhurst Park (26 255)

Edellinen kausi: 10.

Seuraa häntä: Yohan Cabaye

Arvio sijoituksesta: 8-10

Saapuneet pelaajat

Yohan Cabaye

Noin 9,7 miljoonalla punnalla PSG:n riveistä Crystal Palaceen siirtynyt ranskalainen on oiva kiinnitys kotkien keskikentälle. Cabaye ei ole uusi näky Valioliiga-kentillä pelattuaan kaudet 2011-2014 Newcastlen riveissä. Cabaye kuuluu Ranskan maajoukkueen vakiokasvoihin.

Alex McCarthy

25-vuotias maalivahti siirtyi Palaceen Queens Park Rangersista, jossa oli viime kauden pitkälti kakkosveskarin roolissa. Samanlainen rooli on varmasti myös uudessa osoitteessa tarjolla.

Yohan Cabaye on tuttunäky Valioliiga-kentillä ja loistava kiinnitys Crystal Palacelta

Yohan Cabaye on tuttu näky Valioliiga-kentillä ja loistava kiinnitys Crystal Palacelta

Viime kausi

 

Viime kausi lähti kotkien osalta kauheimmalla tavalla käyntiin. Puolessa välissä kautta näytti pitkälti siltä, että Palace on yksi kauden 2014-2015 putoajista, mutta sitten kuvioon astui pelastava enkeli. 27 päivä joulukuuta Neil Warnock sai poistua joukkueen peräsimestä ja paikan otti tälläkin kaudella joukkuetta valmentava Alan Pardew. Tämän vaihdon tapahtuessa Crystal Palace oli sarjataulukossa sijalla 18. Pardewn aikakauden aikana Palace otti kymmenen voittoa kauden kolmestatoista.

Normaalista poikkeavaa Crystal Palacen viime kaudesta teki myös se seikka, että vaikka joukkue löytyikin noin korkealta sarjataulukosta se oli vasta 16 paras kotijoukkue. Kotikenttää pidetään jalkapallossa paikkana, josta pisteiden hakeminen vieraille ei koskaan ole helppoa. Tasapainoksi Palace löytyy kuitenkinki vierastaulukon sijalta viisi joka on erittäin hyvä saavutus. Joukkueen paras maalintekijä kuluneella kaudella oli Glenn Myrray.

Tuleva kausi

Mikäli Alan Pardew jatkaa tulevana kautena siitä mihin viime kaudella jäi, muhii Crystal Palacen stadionin lehtereillä suuri yllätyspommi. Yohan Cabayen hankinta keskikentälle on oiva osoitus joukkueen vahvistamisesta. Huhujen mukaan Pardew on siirtomarkkinoilla vielä yhden maalipyssyn perässä, mutta huhut on huhuja. Loistavan viime kauden Queens Park Rangersissa pelannut Charlie Austin on ollut huhujen kohteena, mutta Palace ei satu olemaan ainoa joukkue mikä Austinin perässä tällä hetkellä on.

Kotkien on tehtävä tulevalla kaudella kotikentästään paikka jonne vierailijan on aina epämukava tulla oli sitte kyse Manchester Unitedista taikka sarjanousija Norwichista. Uskon Palacen keikkuvan pitkälti samoilla sijoilla myös tulevalla kaudella, mutta mahikset top-10 paremmalle puolelle löytyy.

 

Alan Pardew sai ihmeitä aikaan Kotkien peräsimessä viime kaudella. Jatkuuko sama meininki myös tällä kaudella?

Alan Pardew sai ihmeitä aikaan Kotkien peräsimessä viime kaudella. Jatkuuko sama meininki myös tällä kaudella?

Kokoonpano

Maalivahdit

#26 Wayne Hennesey

#1 Julian Speroni

#12 Alex McCarthy

Puolustajat

#6 Scott Dann

#27 Damien Delaney

#4 Brede Hangeland

#34 Martin Kelly

#3 Adrian Mariappa

#40 Pape Souare

#2 Joel Ward

Keskikenttä

#36 Hiram Boateng

#7 Yannick Bolasie

#4 Yohan Cabaye

#38 Jake Gray

#5 Adlene Guedioura

#15 Mile Jedinak

#28 Joe Ledley

#18 James McArthur

#22 Jordon Mutch

#13 Jason Puncheon

Hyökkääjät

#10Fraizer Campbell

#29 Marouane Chamakh

#16 Dwight Gayle

#24 Chung-Yong Lee

#17 Glenn Murray

#16 Wilfried Zaha

#?? Reise Allassani

 

Aiheeseen liittyvät uutiset