Valioliigan kausiennakko – Liverpool FC

Liverpool | Vvihjeet.com

Joukkue: Liverpool FC

Valmentaja: Brendan Rodgers

Stadion: Anfield (45 276)

Edellinen kausi: 6.

Seuraa häntä: Christian Benteke

Arvio sijoituksesta: 4-6

Saapuneet pelaajat

Christian Benteke

Huimalla 32,55 miljoonan punnan siirrolla Aston Villasta Liverpooliin siirtyneeltä belgialaiselta on lupa odottaa paljon. Liverpoolin viime kausi ei nimittäin mennyt hyökkääjien osalta ollenkaan putkeen, joten Benteke hommattiin paikkaamaan tätä aukkoa. Benteke pelasi viime kaudella 28 ottelua Valioliigassa tehden niissä 13 maalia.

Roberto Firmino

23-vuotias brasilialainen keskikenttäpelaaja on hyvin mielenkiintoinen kiinnitys Liverpoolilta. Brassi siirtyi Anfieldille 28,7 miljoonan punnan siirtosummalla Hoffenheimista. Firminolla on erittäin hyvä laukaus ja hän on taitava pallon kanssa. Jännä nähdä missä roolissa tulee pelaamaan vai jääkö mahdollisesti Adam Lallanan jalkoihin.

Nathaniel Clyne

Southamptonin vakiokalustoon viimeiset kolme kautta kuulunut Clyne siirtyi Southamptoniin 12,4 miljoonan punnan siirtosummalla. Oikena laitapuolustajana viihtyvä Clyne tulee kuulumaan Poolin avaukseen varmasti läpi kauden.

Joe Gomez

Vasta 18-vuotias nuorukainen siirtyi Liverpooliin Charltonista 3,5 miljoonan punnan siirtosummalla. Erittäin lupaavana puolustajana pidettävää Gomezia on verrattu jo Englannin seuraavaksi Rio Ferdinandiksi. Vastuuta ei välttämättä ensimmäisellä kaudella Poolissa ole hirvittävän paljoa tarjolla, mutta viiden vuoden sopimuksen aikana ehtii tapahtua vaikka kaikkea ja mitä.

Adam Bogdan

Unkarilainen maalivahti siirtyi vapaalla siirrolla Boltonista Liverpooliin. Jo Boltonissa kakkosveskarin rooliin joutunut Bogdan tuskin pääsee pelaamaan juuri ollenkaan punaisten riveissä.

Danny Ings

Viime kaudella Burnleyn paidassa 11 maalia iskenyt Ings siirtyi vapaalla siirrolla Liverpooliin. Mielenkiintoista on nähdä ajautuuko Ings vain Benteken vaihtomieheksi vai onko vastuuta enemmänkin luvassa.

James Milner

Ingsin tavoin siirtyi myös James Milner Liverpooliin vapaalla siirrolla. Erittäin hyvän laukauksen omaava Milner lienee ehkä paras siirto Benteken ohella mitä Rodgers on kesän aikana tehnyt. Manchester Cityn, sekä Englannin maajoukkueen vakiokalustoon kuulunut Milner pelaa keskikentän oikealla laidalla.

Viime kausi

Liverpoolin alkukausi ei lähtenyt käyntiin ihan odotetulla tavalla. Daniel Sturridge makasi sairastuvalla ja uusien hyökkääjien pelaaminen näytti lähes painajaismaiselta. Lopulta Sturridgen palattua loukkaantumisen jälkeen kehiin, alkoi homma taas pikku hiljaa rokkaamaan. Liverpoolin lopullinen sijoitus jäi kuitenkin varmasti suurimmalle osalle pettymykseksi. Luis Suarezin siirtyminen Barcelonaan näkyi selkeästi pelissä, joten ehkä sitä voidaan jo sen kautta hieman selitellä. Suarezin korvaajaksi hankitut Mario Balotelli ja Ricky Lambert osuivat yhteensä vain kolme kertaa maaliin joka on aivan hirveä tilasto.

Liverpoolin pelaamisessa koti- ja vieraskentällä ei kauden aikana ollut mitään huomattavia eroja. Hyvän puolustuksen takana heilunut Simon Mignolet oli kauden aikana erittäin ailahteleva.

Tuleva kausi

Liverpoolin joukkue näyttää erittäin hyvälle nyt uuteen kauteen lähdettäessä. Hyökkäys on vahvistunut selkeästi sitten viime kaudesta ja keskikentälle hankitut James Milner, sekä Roberto Firmino tukevat vielä omalla tekemisellään hyökkäystä. Liverpoolin suurin ongelma lieneekin tällä hetkellä maalivahtipelissä. Lauantaina HJK:ta vastaan pelatussa ottelussa sai itsekin muutaman kerran pyöritellä päätä, kun seurasi Mignoletin ratkaisuja nyrkkipalloissa ja torjuntatilanteissa.

Mikäli uudet hankinnat osoittautuvat toimiviksi voi Liverpool yltää jälleen kärkikahoinoihin mukaan. Muut kärkijoukkueet ovat kuitenkin niin selkeästi myös vahvistuneita, että helppoa siitä ei ole tulossa. Lopullinen sijoitus 4-6 lienee aika osuva arvio.

 

Odotukset Benteken harteilla ovat todella suuret!

Odotukset Benteken harteilla ovat todella suuret!

Kokoonpano

Maalivahdit

#34 Adam Bogdan

#1 Ryan Fulton

#22 Simon Mignolet

Puolustajat

#58 Daniel Cleary

#2 Nathaniel Clyne

#12 Joe Gomez

#6 Dejan Lovren

#57 Joe Maguire

#18 Alberto Moreno

#17 Mamadou Sakho

#37 Martin Skrtel

#4 Kolo Toure

Keskikenttä

#32 Cameron Brannagan

#23 Emre Can

#68 Pedro Chirivella

#10 Philippe Coutinho

#11 Roberto Firmino

#14 Jordan Henderson

#40 Ryan Kent

#20 Adam Lallana

#21 Lucas Leiva

#50 Lazar Markovic

#54 Shey Ojo

#7 James Milner

#46 Jordan Rossiter

#53 Teixeira

#56 Harry Wilson

Hyökkääjät

#45 Mario Balotelli

#29 Fabio Borini

#33 Jordan Ibe

#28 Danny Ings

#27 Divock Origi

#48 Jerome Sinclair

#15 Daniel Sturridge

#9 Christian Benteke

 

Aiheeseen liittyvät uutiset