Valioliigan kausiennakko – Newcastle United FC

Valioliigan kausiennakko | Vvihjeet.com

Joukkue: Newcastle United FC

Valmentaja: John Carver

Stadion: St James’ Park (52 387)

Edellinen kausi: 15.

Seuraa häntä: Aleksandar Mitrovic

Arvio sijoituksesta: 8-10

Saapuneet pelaajat

Aleksandar Mitrovic

Vasta 20-vuotias serbialainen hyökkääjä saapui Newcastleen Anderlechtistä, jossa mies osui kaikissa 90 pelaamassa ottelussaan yhteensä 44 kertaa. Mitrovic oli edeltävällä kaudella Belgian liigan paras maalintekijä ja odotukset Newcastle-kannattajien keskuudessa ovatkin kovat nuorukaisen suuntaan. Toivotaan miehelle kultaista läpimurtoa Valioliigaan.

Georginio Wijnaldum

PSV:stä hankittu hyökkäävä keskikenttä on loistava lisä Newcastlen hyökkäyspeliin. 24-vuotias Wijnaldum oli mukana myös Hollannin maajoukkueen kanssa Brasiliassa pelatuissa MM-kisoissa vuosi sitten.

 

Aleksandar Mitrovic on yksi mielenkiintoisimmista hankinnoista Valioliigan tulevalla kaudella

Aleksandar Mitrovic on yksi mielenkiintoisimmista hankinnoista Valioliigan tulevalla kaudella

Viime kausi

 

Newcastlen viime kauden alku oli katastrofaalinen ja vasta kahdeksannessa pelissä harakat onnistui saalistamaan ensimmäisen voittonsa Leicesteristä lukemin 1-0. Tämän jälkeen Newcastle saalistikin viisi peräkkäistä voittoa ja kaikki alkoi taas näyttämään hyvältä. Peli kulki tasaiseen Newcastle-tyyliin pitkään tästä eteenpäin ja matkan varrella kaatuikin kovia joukkueita kuten Chelsea, Tottenham ja Liverpool. Kauden loppu oli kuitenkin kammottavimmasta päästä ja sai harakat valahtamaan sarjataulukon hännille. Viimeisestä viidestätoista ottelusta tuloksena kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja hirveät kymmenen tappiota.

Newcastlen suurimmaksi haasteeksi kauden aikana muodostui vieraspelaaminen ja harakat saalistivatkin vain vaivaiset kolme voittoa kauden aikana. Ehdotonta maalipyssyä ei oikeen tahtonut myöskään löytyä vaikka Papiss Cisse paukuttikin kiitettävät 11 maalia vastustajan verkkoon. Surkean loppukauden takia vain vaivaiset neljä pistettä erotti Newcastlen putoamisviivasta.

Tuleva kausi

Tulevasta kaudesta tulee odottaa huomattavasti parempaa harakoiden osalta. Uusimmat hankinnat Georginio Wijnaldum ja Aleksandar Mitrovic ovat molemmat meilenkiintoisia hankitoja ja ehdottomia piristysruiskeita hyökkäyspeliin, mutta henkilökohtaisesti kaipaan hieman piristystä myös alakertaan. Anderlechtin nuori puolustaja Chancel Mbemba onkin ollut siirtohuhujen kohteena Newcastleen ja lieneekin seuraava julkistettava pelaaja.

Mbemban siirto tuskin tulisi jäämään Newcastlen viimeiseksi tämän kesän aikana vaan joukkuetta ollaan uudistamassa rajulla kädellä. Siirtohuhuissa on myös monen muun seuran lisäksi arvailtu Newcastlea Charlie Austinin tulevaksi osoitteeksi. Näen joka tapauksessa Newcastlen huomattavasti kovempana kuin edellisellä kaudella. Harakat nousevat takaisin top-10 seurojen joukkoon.

 

Kokoonpano

Maalivahdit

#21 Elliot Rob

#1 Tim Krul

Puolustajat

#2 Fabricio Coloccini

#36 Paul Dummett

#19 Haidaro Massadio

#22 Daryl Janmaat

#6 Mike Williamson

 

Keskikenttä

#16 Roland Aarons

#30 Mehdi Abeid

#8 Vurnon Anita

#20 Remy Cabella

#14 Jack Colback

#10 Siem De Jong

#40 Olivier Kemen

#7 Moussa Sissoko

#?? Georginio Wijnaldum

Hyökkääjät

#32 Adam Armstrom

#9 Papiss Cisse

#11 Yoan Gouffran

#25 Gabriel Obertan

#17 Ayoze Perez

#29 Emmanuel Riviere

#?? Aleksandar Mitrovic

 

Aiheeseen liittyvät uutiset