Valioliigan kausiennakko – Southampton FC

Southampton | Vvihjeet.com

Joukkue: Southampton FC

Valmentaja: Ronald Koeman

Stadion: St Mary’s Stadium (32 505)

Edellinen kausi: 7.

Seuraa häntä: Graziano Pelle

Arvio sijoituksesta: 6-7

Saapuneet pelaajat

Jordy Clasie

Saintsien managerille Ronald Koemanille erittäin tuttu keskikenttäpelaaja Feyenoordin ajoilta. 24-vuotias hollantilainen siirtyi Southamptoniin 8,4 miljoonan punnan siirtosummalla ja tulee varmasti saamaan isosti vastuuta tulevalla kaudella.

Juanmi

22-vuotias hyökkääjä siirtyi 4,9 miljoonan punnan siirtosummalla Malagasta Southamptoniin. Juanmi osui viime kaudella kahdeksan kertaa 34 pelaamassaan ottelussa La Ligassa. Juanmilla on kova työ mikäli meinaa murtautua aloituskokoonpanoon tällä kaudella.

Cedric Soares

Portugalilainen laitapuolustaja liittyi 4,55 miljoonan punnan siirrolla Sportingista Saints-paitaan. Soares teki debyyttinsä Eurooppa-liigan karsintaottelussa, missä pelasi täydet minuutit 3-0 voittoon päättyneessä ottelussa.

Steven Caulker

Viime kauden putoajasta Queens Park Rangersista kauden mittaisella lainalla Saintsiin saapunut Caulker pelaa topparin paikalla. Vahva puolustaja tuo voimaa puolustukseen ja pääpalloihin.

Cuco Martina

Vahvistusta puolustukseen tuo myös 25-vuotias laitapakkina pelaava Martina. Martinan siirtosummaksi Twentestä tuli lopulta noin miljoona puntaa. Martina pystyy pelaamaan myös alempana keskikenttänä, sekä topparina.

Maarten Stekelenburg

Jo kokenut hollantilainen maalivahti saapui Saintsiin vuoden mittaisella lainasopimuksella Fulhamista. Viime kausi meni Stekelenburgilla pitkälti Monacossa, jossa mies ei kuitenkaan päässyt pelaamaan kuin yhdessä liigapelissä. Stekelenburg torjui debyytissään nollapelin Vitesseä vastaan.

Viime kausi

 

Viime kauteen lähdettäessä ei moni varmastikkaan olisi povannut Saintsia näin korkealle miten kausi lopelta päättyi. Lähes koko kokoonpanonsa uusiksi laittanut Southampton onnistui kuitenkin voisi sanoa täydellisesti ja sai kasaan vahvan ja hyvin puolustavan joukkueen. Southamptonin puolustus oli läpi kauden timanttista ja olikin sarjassa toiseksi vähiten maaleja päästänyt joukkue heti Chelsean jälkeen.

Hyökkäyksessä Saintsin tahtipuikkoa pyöritti kaksikko Graziano Pelle, sekä Salzburgista Southamptoniin siirtynyt Sadio Mane. Suora Eurooppa-liigan edustuspaikka ei sekään jäänyt kauaksi ja valuikin käsistä viimisten kierrosten tunaroinnin myötä. Suurimman notkahduksen koki Saintsien vieraspelaaminen, kun kauden viimeisestä viidestä vieraspelistä saldona oli nolla pistettä.

Tuleva kausi

Tulevalle kaudelle Saints ei ole niin radikaalisti muuttunut kuin edeltäneelle, mutta isoja pelaajia on jälleen lähtenyt seurasta. Suurimmat menetykset lienee kesken viime kauden loukkaantuneen Morgan Schneiderlinin, sekä isot minuutit pelanneen Nathaniel Clynen siirtyminen muihin Valioliigaseuroihin. Osittain Schneiderlinin korvaajaksi hankitulla Jordy Clasiella onkin suuret saappaat täytettäväksi.

Uskon vahvasti Southamptonin yltävän lähes samanlaiseen kauteen kuin edellinen ja sijoituskin näyttänee pitkälti samalta. Kokoonpano lienee näiden siirtojen myötä valmis ja aika näyttää mihin Saintsista on. Puolustus samalla tasolla ja Pellelle viime kauden veroinen, mutta vielä tehokkaampi kausi niin kaikki on mahdollista. Mielenkiintoa herättää myös koko viime kauden loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Jay Rodriguez, joka palaa Saints kokoonpanoon. Kaksi kautta sitten mies kuitenkin paukuttu 15 häkkiä kauteen Southamptonille.

 

Jay Rodriguez palaa kentille pitkän loukkaantumisensa jälkeen.

Jay Rodriguez palaa kentille pitkän loukkaantumisensa jälkeen.

Kokoonpano

Maalivahdit

#23 Fraser Forster

#1 Kelvin Davis

#25 Paulo Gazzaniga

#22 Maarten Stekelenburg

Puolustajat

#21 Ryan Bertrand

#41 Alves Cedric

#6 Jose Fonte

#5 Florin Gardos

#15 Cuco Martina

#32 Jason McCarthy

#2 Cedric Soares

#33 Matt Targett

#6 Jordan Turnbull

#3 Maya Yoshida

Keskikenttä

#4 Jordy Clasie

#8 Steven Davis

#46 Dominic Gape

#25 Gaston Ramirez

#18 Harrison Reed

#11 Dusan Tadic

#12 Victor Wanyama

#16 James Ward-Prowse

 

Hyökkääjät

#40 Sam Callagher

#20 Juanmi

#7 Shane Long

#10 Sadio Mane

#19 Graziano Pelle

#9 Jay Rodriguez

#45 Ryan Seager

 

Aiheeseen liittyvät uutiset