Valioliigan kausiennakko – Sunderland AFC

Sunderland | Vvihjeet.com

Joukkue: Sunderland AFC

Valmentaja: Dick Advocaat

Stadion: Stadium of Light (49 000)

Edellinen kausi: 16.

Seuraa häntä: Jeremain Lens

Arvio sijoituksesta: 14-16

Saapuneet pelaajat

Younes Kaboul

Viimeisimpinä kausina pahasti vaihtomiehen rooliin Tottenhamissa jäänyt Kaboul siirtyy tulevaksi kaudeksi Sunderlandin takalinjoille. Vahvana pelaajana tunnettu Kaboul tuo varmasti jämäkkyyttä The Black Catsin puolustukseen, mutta on aina pieni riskitekijä joutuessaan paineen alle.

Jeremain Lens 

Kiovan Dynamosta siirtynyt hollantilainen pystyy pelaamaan hyökkääjänä, sekä laiturina. Lensin vahvuuksia ovat erityisesti nopeus ja voima.

Adam Matthws

Lisää vahvistusta puolustukseen hankittiin Celticistä, kun 23-vuotias oikea laitapuolustaja siirtyi Sunderlandiin 2 miljoonan punnan siirtosummalla. Nuoresta iästä huolimatta Matthewsilla on jo kelpo määrä kovia pelejä alla ja on loistava lisä kissojen puolustukseen.

Pitkään Tottenhamia edustanut Kaboul on yksi Sunderlandin uusista hankinnoista

Pitkään Tottenhamia edustanut Kaboul on yksi Sunderlandin uusista hankinnoista

Viime kausi

Sunderlandin viime kauden sijoitus ei varmasti imarrellut seuran kannattajia, kun The Black Cats löytyi kauden päätyttyä vasta sijalta 16. Jos pelkästään tilastoja katsoo, nousee yksi ongelma ainakin selkeästi pinnalle, joka on otteluiden voittaminen. Sunderland voitti nimittäin viime kaudella vain seitsemän ottelua, mutta pelasi ylivoimaisesti eniten tasapelejä kauden aikana, kun niitä taas kertyi huikeat 17. Jos edellisessä artikkelissa voivoteltiin Aston Villan ongelmia maalinteossa, niin kyllä niitä aika kovasti oli myös Sunderlandilla. Joukkueen paras maalintekijä Steven Fletcher, kun osui kauden aikana vain viisi kertaa maalipuiden väliin.

Sunderland oli viimekauden toiseksi huonoin kotijoukkue saalistaen Stadium of Lightilla vain 20 pistettä. Puolessa välissä kautta Sunderlandiin saapunut Jermain Defoe, oli hyvä lisä hyökkäykseen ja väläyttelikin loppukaudesta osaamistaan. Kuten Aston Villallakin, pelasti loppukauden muutamat tärkeät voitot Sunderlandin putoamiselta ja joukkue jatkaa tulevalla kaudella Valioliigassa.

Edellinen kausi ei antanut paljoa aihetta hymyyn Sunderland-kannattajien keskuudessa

Edellinen kausi ei antanut paljoa aihetta hymyyn Sunderland-kannattajien keskuudessa

Tuleva kausi

Sunderland on vahvistanut joukkuettaan tulevaa kautta ajatellen erityisesti puolustuspäästä. Yuounes Koboul, sekä Adam Matthews olivat hyvät hankinnat alakertaan ja auttavat varmasti jo viimekaudella kohtalaisesti suorittanutta Sunderland-puolustusta. Viime kauden maalinteko-ongelmiin ratkaisua koitetaan löytää hollantilaisen Jeremain Lensin kautta, joka Kiovan Dynamossa osui 49 ottelussa yhteensä 19 kertaa. Vahva ja nopea hyökkääjä saattaa olla juuri se lenkki mitä Sunderlandilta puuttuu.

Sunderlandin manageri Dick Advocaat on sanonut hakevansa vielä kahta lisähankintaa joukkueeseen jo saapuneiden pelaajien lisäksi. Suurempia huhuja uusista pelaajista en ole löytänyt, ainakaan kauhean uskottavia sellaisia. Mikäli Sunderland saa vielä vahvistuksia saattaa se löytää itsensä alemmasta keskikastista kauden päätyttyä. Mikäli uudet hankinnat todistavat itsensä onnistuneiksi ei Sunderland joudu taistelemaan putoamista vastaan.

Kokoonpano

Maalivahdit

#25 Vito Mannone

#1 Costel Paltilimon

Puolustajat

#5 Wes Brown

#22 Sebastian Coates

#2 Billy Jones

#4 Younes Kaboul

#?? Adam Matthews

#16 John O’Shea

#3 Patrick van Aanholt

Keskikenttä

#42 Liam Agnew

#20 Ricardo Alvarez

#26 Liam Bridcutt

#6 Lee Cattermole

#14 Jordi Gomez

#39 George Honeyman

#21 Adam Johnsson

#7 Sebastian Larsson

#8 Jack Rodwell

Hyökkääjät

#30 Will Buckley

#28 Jermain Defoe

#26 Steven Fletcher

#23 Emanuele Giaccherini

#19 Danny Graham

#17 Jeremain Lens

#41 Duncan Watmore

#10 Connor Wickham

 

Aiheeseen liittyvät uutiset