Valioliigan kausiennakko – Watford FC

Valioliigan kausiennakko | Vvihjeet.com

Joukkue: Watford FC

Valmentaja: Quique Flores

Stadion: Vicarage Road (20 877)

Edellinen kausi: 2. (Nousija Championshipistä)

Seuraa häntä: Troy Deeney

Arvio sijoituksesta: 16-20

Saapuneet pelaajat

Valon Behrami

Hamburgista huvittavalla kolmen punnan siirtohinnalla Watfordiin siirtynyt keskikenttäpelaaja ei ole täysin uusi näky Englannin kentillä pelattuaan kaudet 2008-2011 West Hamin paidassa. Vahvana puolustavana keskikenttänä tunnettu Behrami tulee omalla vittumaisella pelityylillään olemaan piikki monen pelinrakentajan lihassa.

Giedrius Arlauskis

Edellisellä kaudella Steua Bucarestin maalilla torjunut liettualainen maalivahti siirtyi ilman siirtosummaa täksi kaudeksi Watfordiin. Arlauskis valittiin myös viime vuonna Liettuan vuoden parhaaksi jalkapalloilijaksi.

Etienne Capoue

Tottenhamissa kaksi edellistä kautta viettänyt Capoue jäi ikävästi vaihtomiehen rooliin Spurs-paidassa. Siirtosummaa ei ole tiedossa, mutta selvää on, että Capoue on Watfordissa hakemassa uutta nostetta uralleen.

Jose Holebas

Kreikan maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Jose Holebas siirtyi Watfordiin 1,8 miljoonan punnan siirtosummalla Romasta, jossa hän pelasi edeltävänä kautena 24 ottelussa tehden niissä yhden maalin. Holebas on loistava lisä Watfordin puolustukseen, mutta pystyy pelaamaan myös keskikentällä.

Allan Nyom

Allan Nyom on laitapuolustaja, joka siirtyi Watfordiin Udinesesta. Hauskaa on kuitenkin se, että 27-vuotias ranskalainen on viettänyt viimeiset kuusi kautta lainalla Granadassa eikä ole pelannut peliäkään Udinesessa.

Sebastian Prödl

Seitsemän viimeistä kautta ja 149 ottelua Werden Bremenissä viettänyt Prödl on viimeisin Watfordin hankinta. Prödl kuuluu Itävallan vakiokalustoon maajoukkueessa ja pystyy pelaamaan sekä puolustuksessa, että keskikentällä. Prödl kuitenkin hankittu pääasiallisesti puolustajaksi.

etienne-capoue-453919

Etienne Capoue hakee uutta nostetta uralleen Watfordista

Viime kausi

Watfordin viime kausi päättyi onnellisesti nousuun, mutta karvaasti siltä kannalta, että mestaruus valui viimeisen ottelun lisäajalla pois käsistä. Watford olisi nimittäin juhlinut mestaruutta mikäli Sheffieldin Atdhe Nuhiu ei olisi laukonut tasoitusosumaa Watfordin verkkoon kauden viimeisessä ottelussa ajassa 90’+1. Watford oli tasaisen hyvä viime kaudella pelattiin sitten kotona taikka vieraissa. Watfordin ase oli ehdottomasti Troy Deeney, joka jakoi maalipörssin toisen sijan kauden lopuksi, sekä valittiin toista vuotta putkeen Watfordin kauden parhaaksi pelaajaksi.

Watfordin hyvästä hyökkäyspelistä kertoo myös se, että top-4 maalintekijöihin mahtui Deeneyn lisäksi myös nigerialainen Odion Ighalo. Watford ei toiseksi sijoittumisen myötä joutunut pelaamaan pudotuspelejä, vaan nousi suoraan Valioliigaan.

Tuleva kausi

Watford on viiimeisen vuosikymmenen ajan tunnettu seurana, joka tulee tasaisin väliajoin vierailemaan vuodeksi Valioliigaan. Se pelasi viimeksi kaudella 2006-2007 Valioliigassa ja jäi sillä kaudella sarjan viimeiseksi. Maalinteossa ei Watfordilla ollut viime kaudellakaan ongelmia, enkä usko sen muodostuvan ongelmaksi tälläkään kaudella, mutta puolustuksessa on asioiden muututtava. Watford onkin selkeästi ottanut kesän siirtoikkunan aikana homman näppeihin ja uudistanut niin keskikenttää kuin puolustuspäätään ison pojan elkein.

Hankinnat ovatkin olleet yllättävän hyviä, mutta sitä riittääkö se ei pysty kukaan sanomaan. Kesken viimekauden Getafen penkin taakse siirtynyt Quique Flores on myös suuri kysymysmerkki. Riittääkö rahkeet? Watford joko romahtaa täysin taikka taistelee hyvin kiivaasti putoamista vastaan.

Nousu Valioliigaan oli ehdottomasti tämän herran mieleen

Nousu Valioliigaan oli ehdottomasti tämän herran mieleen, mutta onko Watfordista pysymään liigassa?

Kokoonpano

Maalivahdit

#24 Giedrius Arlauskis

#1 Heurelho Gomes

Puolustajat

#4 Gabriele Angella

#15 Craig Cathcart

#12 Lloyd Doyley

#6 Joel Ekstrand

#31 Thomas Hoban

#25 Jose Holebas

#2 Allan Nyom

#15 Sebastian Prödl

Keskikenttä

#22 Almen Abdi

#21 Ikechi Anya

#21 Valon Behrami

#32 George Byers

#29 Etienne Capoue

#23 Lloyd Dyer

#7 Miguel Llayun

#14 Juan Carlos Paderes

#18 Daniel Pudil

#28 Connor Smith

#23 Ben Watson

Hyökkääjät

#9 Troy Deeney

#41 Fernando Forestieri

#24 Odion Ighalo

#26 Bernard Mensah

#20 Matej Vydra

Aiheeseen liittyvät uutiset