Veikkausliiga: Maanantain huippuottelu ja kuumia tunteita

Veikkausliiga | Vvihjeet.com

Veikkausliiga on pyörähtänyt käyntiin vauhdikkaasti, ja sarjaa on nyt pelattu joukkueesta riippuen muutama ottelu. Vihdoin on myös meidän aika virittää vihjeharavat kotimaisille viheriöille. Ja mikäs tässä viritellessä kun kevät etenee, nurmi tuoksuu ja kotimainen huippufutis nostaa jälleen päätään. Maanantain kierroksella pelataan kolme herkullista kamppailua, joihin pelivihjeet tulevat tässä. 

HJK – SJK

Valinta: Molemmat joukkueet tekevät maalin (2.06)

Illan ehdoton huippukamppailu pelataan Töölön Sonera-stadionilla. Hallitseva mestari SJK saapuu ottamaan mittaa HJK:sta, ja luvassa on varmasti laadukasta fudista kahden Veikkausliiga-suursuosikin välillä. Helsinkiläisillä on palava halu näyttää viime kauden jälkeen SJK:lle kuka Suomessa määrää.

HJK on aloittanut kautensa todella terävästi, ja alla onkin kaksi kotivoittoa IFK Mariehamnista ja VPS:sta sekä vierastasuri Rovaniemellä. Klubin peli on näyttänyt kauden alkuvaiheessa valmiimmalta kuin seinäjokelaisten, joilla on alla vierasvoitto Kemistä sekä kotitappio IFK Mariehamnille.

HJK pelaa kotonaan todella aggressiivista ja hyökkäysvoittoista jalkapalloa, eikä se varmasti tuolla materiaalilla lähde peruuttelemaan edes SJK:ta vastaan. Vähintään yhden maalin helsinkiläisten hyökkäysmylly kovassa vireessä olevan Alfredo Morelosin johdolla tulee iskemään. SJK:takaan ei pidä aliarvioida, sillä joukkueesta löytyy myös huikea määrä ratkaisupotentiaalia ja joukkue tulee saamaan vastahyökkäysmahdollisuuksia sen verran, että ainakin kerran verkko heiluu Klubin päädyssä. Molempien joukkueiden maalille löytyy todella kova yli 2 kerroin, jota lähdemme lapulle kolmantena kohteena hakemaan.

FC Inter – KuPS

Valinta: 1 (1.65)

Alkukauden potentiaalinen kriisijoukkue on jo tässä vaiheessa kohtalaisen helppo nimetä: Kuopion Palloseura on aloittanut kauden kahdella hälyttävän tahmealla kotitappiolla Ilvekselle ja PK-35 Vantaalle. KuPS oli jo kauteen lähdettäessä melko suuri kysymysmerkki joukkueen nigerialaisvahvistusloton takia, eivätkä kauden alun peliesitykset ole vakuuttaneet millään tavalla.

Tänään vastus ei ainakaan helpotu, sillä kuopiolaiset joutuvat kahden kotitappion jälkeen tukalassa tilanteessa ensimmäistä kertaa vieraskentälle Turun Interin isännöimiksi. Inter on aloittanut kauden positiivisissa merkeissä, kun se avasi kauden kotonaan 1-1 tasurilla FC Lahtea vastaan ja sen jälkeen haki makean 1-2 vierasvoiton HIFK:n kustannuksella. Etenkin turkulaisten puolustus on rautaisella pohjalla, ja toppariparia Faith Obilor – Pape Sow voidaan jo tässä vaiheessa tituleerata kenties koko liigan kovimmaksi. Tänään uskomme, ettei KuPS löydä lääkkeitä isäntien puolustuksen murtamiseen ja Inter ottaa kauden ensimmäisen kotivoittonsa.

FC Lahti – HIFK

Valinta: 1 (2.00)

FC Lahti pelaa tänään kauden ensimmäisen kotiottelunsa Kisapuistossa, kun vastaan asettuu Helsingin IFK. Alkuasetelmiin nähden ottelu on todella mielenkiintoinen ja tasainen, eikä tunteita tule puuttumaan kentällä tai katsomossa. Stadin Kingien soihtukulkue matkaa tottakai paikan päälle ja luvassa on varmasti todella hieno futisilta.

Lahti avasi kautensa reilu viikko sitten 1-1 tasapelillä Interin vieraana, ja ottelu jätti paikan päältä nähtynä varsin positiivisen kuvan Lahden uudesta nopeasta ja aggressiivisesta pelitavasta. Lahden nuori Jasse Tuominen näytti säilyttäneensä talvikauden mainion vireen myös liigakentille ja viimeisteli joukkueensa kauden avausmaalin. HIFK:lla puolestaan on alla 0-2 vierasvoitto PK-35:sta sekä 1-2 kotitappio Interille.

Tähän otteluun lähdemme pelaamaan kotivoittoa varsin hyvällä kertoimella, ja syy tähän löytyy pelialustasta. Kisapuiston nurmi on saatu parsittua edes jonkinasteiseen kuntoon kreivin aikaan, ja edessä on HIFK:n kauden ensimmäinen nurmikokemus. Päävalmentaja Jani Honkavaaran mukaan helsinkiläisillä ei ole edes yksiä treenejä nurmialustalla alla, kun taas Lahti on päässyt jo ottamaan tuntumaa Kisapuistoon. Lisäksi joukkueen kauden avauspeli Turussa pelattiin nurmella. Lahti myös haluaa varmasti näyttää kotiyleisölleen kauden avauksessa parastaan ja joukkue pyrkii pitämään yllä nopeaa tempoa sekä aggressiivista prässiä, mikä voi olla myrkkyä HIFK:lle.

Aiheeseen liittyvät uutiset