Veikkausliiga: Perjantain aurinkoiset vappuetkot!

Tanska-Suomi Veikkausliiga | VVihjeet.com

Eilinen Veikkausliiga -kierros tarjosi lopulta vastoin ennakko-odotuksia todelliset maalikarkelot, ja ainoastaan HIFK:n kotivoitto napsahti kotiin. Tänään on luvassa jälleen kolmen kamppailun ilta, ja mikäpä onkaan hienompi tapa aloitella vappua kuin kotimainen huippufutis aurinkoisessa säässä! 

Ilves – IFK Mariehamn

Valinta: 1, tasapeli ei vetoa (1.85) 

Tammelan jalkapallostadionilla kohtaavat kaksi hienosti Veikkausliiga -kauden aloittanutta joukkuetta. Kyseessä on Ilveksen ensimmäinen kotiottelu, johon se pääsee loistavista lähtökohdista: kahdesta vierasottelusta (KuPS ja SJK) kasassa on täysi pistepotti ilman yhtään päästettyä maalia. Tammelassa on varmasti ilmassa perjantai-illan huumaa ja Ilveksen itseluottamus on noussut todella kovaksi loistavan alun jälkeen.

IFK Mariehamn on puolestaan saalistanut 5 ottelustaan kunnioitettavat 10 pistettä, joten kauden ei voida sanoa alkaneen huonosti saarelaisillakaan. Molemmat joukkueet puolustavat tiiviisti, joten varsin tasainen ilta on luvassa. Tänään me luotamme kuitenkin siihen, että Ilveksen hurmos ensimmäisessä kotimatsissa siivittää sen niukkaan kotivoittoon. Otetaan silti mukaan pieni varmistus mahdolliselle tasapelille.

PK35-Vantaa – SJK

Valinta: 2 (2.10) 

Vantaalla lähtökohdat otteluun ovat äärimmäisen mielenkiintoiset. Viidestä ottelustaan neljä hävinnyt ja ainoastaan yhden voittanut PK-35 isännöi kautensa katastrofaalisesti avannutta hallitsevaa mestaria SJK:ta, joten molempien joukkueiden tarve pisteille on valtava. PK-35:n tilanne on ollut koko kauden alun ajan hyvin sekava ja ailehteleva sekä kentällä että sen ulkopuolella, ja vantaalaisilta voidaankin odottaa jokaisessa ottelussa lähes minkälaista suoritusta tahansa.

SJK:n tilanne puolestaan on nyt se, että sen on yksinkertaisesti pakko avata kauden pistetilinsä voitolla kaikkien kentällä tapahtuneiden sekoilujen ja pelipassihöntyilyjen jälkeen. Muuten sarjan kärki alkaa karkaamaan liian kauas liian aikaisin. Materiaaliylivoima on valtava SJK:n eduksi ja joukkue haluaa aloittaa kautensa nyt puhtaalta pöydältä. Mikään muu kuin voitto ei kelpaa, ja sen seinäjokeilaiset tänään myös ottavat. SJK:n voitolle saa todella kovia kertoimia, jotka kannattaa käydä poimimassa talteen.

PS Kemi – HJK 

Valinta: HJK yli 1,5 maalia (1.75)

Sarjakärki HJK on voittanut kaikki kolme kotiotteluaan, mutta toisaalta vieraissa on kahden tasurin jälkeen voittotili vielä avaamatta. Klubin peli on rullannut kuitenkin varsin mallikkaasti, joten tänään joukkueelta voidaan jo odottaa myös vierasvoittoa.

PS Kemillä on taskussaan kolmen pelin jälkeen neljä pistettä, eikä esimerkiksi viime ottelussa Helsingissä IFK:ta vastaan voitto ollut kaukana 0-0 päättyneessä matsissa. Joukkue pelaa ajoittain varsin hyvää ja ennakkoluulotonta futista. Tänään vastus on kuitenkin äärimmäisen kova ja uskomme siihen, että HJK:n vaarallinen hyökkäyskoneisto Alfredo Morelosin johdolla tulee tuottamaan päänvaivaa Kemin puolustukselle vähintään parin maalin arvoisesti. Odotamme Klubin ottavan selvähkön vierasvoiton, ja yli 1,5 maalille tarjotaan melko mukavaa kerrointa.

Aiheeseen liittyvät uutiset