Bundesliga

Bundesliga: Freiburg – Bayer Leverkusen

Vihje: Leverkusen /tasapeli & BTTS Kyllä Kerroin: 2.01 17.3 klo 16:30
Valioliiga

Europa Park Stadionilla nähdään tänään mielenkiintoinen taistelu kun Freiburg saa kotiinsa vieraaksi sensaatiomaista kautta pelaavan Bayern Leverkusenin.

Freiburg – Bayer Leverkusen

Freiburg saa tänään todellisen haasteen, kun Leverkusen matkustaa heidän vieraaksi. Edelleen ilman tappioita koko kauden pelannut Leverkusen taisteli itsensä torstaina Eurooppa-liigasta jatkoon, vaikka tappio näyttikin jossain vaiheessa jo todennäköiseltä. ”Invincible” kausi jatkuu siis edelleen mukaan lukien kaikki kilpailut. Freiburg pelasi myös torstaina eurooppa-liigan  ottelunsa häviten 5-0 West Ham:n vieraana Lontoossa. Heidän eurotaival päättyi siis torstaina. Leverkusen saa tähän otteluun pienen lepoedun, sillä heidän torstain ottelu pelattii kotona, joten matkustamista ei ole tullut niin paljoa koneistoon.

Freiburgin kausi on ollut ailahteleva,mutta silti heillä on vielä teoreettiset saumat pelata itsensä europaikoille sijalle kuusi, johon on matkaa 7 pistettä. Leverkusenin kausi taas on ollut aivan sensaatiomainen ja he pelaavat vain ja ainoastaan Bundesligan voitosta ja he ovatkin 7 pisteen karkumatkalla seuraavaan. Pisteitä pitää kuitenkin kerätä, sillä pelejä on jäljellä vielä kahdeksan tämän illan jälkeen.

Freiburg on ollut kotona sarjan keskikastia keräten 12:sta ottelustaan 20 pistettä maalierolla 22:19. Leverkusen on tietysti sarjan paras vierasjoukkue saldon ollessa aivan jäätävä. 12 ottelua, 32 pistettä maalierolla 27:9 on mykistävää luettavaa. Luonnollisesti myös kuntopuntaria johtaa Leverkusen, kaikki edelliset viisi voitettuna.

Freiburg on ollut kuitenkin hankala vastus Leverkusenille vuosien mittaan, joten helppo iltapuhde vieraille ei ole tänään luvassa. Täytyy myös muistaa, että Freiburg on hävinnyt kotonaan tällä kaudella vain kaksi kertaa, joten heidän kotiottelunsa ovat vaikeita vierasjoukkueille. Freiburgin 12:ssa kotiottelussa BTTS on toteunut 67%:sti. Heidän kotipelissään maalikeskiarvo ottelua kohden on ollut myös erittäin korkea 3.42

Leverkusenin BTTS lukema vieraspeleissä on tasan 50%, eli 6/12 on molemmat joukkueet pöllyttänyt maaliverkkoa. Myös Leverkusenin vieraspeleissä on maaleja nähty kivalla tavalla maalikeskiarvon ollessa tasan 3.00/90min.

Leverkusen on peliin tottakai ennakkosuosikki, mutta me emme uskalla pelata suoraa voittoa vieraille ottaen huomioon Freiburg:n yllätysvalmiuden kotonaan.

Vihjeemme tähän otteluun on seuraava: BTTS Kyllä ja tasapeli / Leverkusen, kertoimella 2.01, joka kuulostaa aivan liian korkealta siihen nähden, että saadaan tuplamerkki Leverkusenin voittoon ja tasapeliin molempien tehdessä maalin.