Bundesliga

Bundesliiga: Frankfurt – Wolfsburg

Vihje: Frankfurt/tasapeli & BTTS Kerroin: 2.23 25.02 klo 16:30
Valioliiga

Bundesliigan 23:s pelikierros päätetään tänään sunnuntaina kolmen pelin turvin. Meidän mielenkiintomme kohdistuu otteluun, jossa Frankfurt saa vieraakseen Wolfsburgin.

 

Frankfurt – Wolfsburg

Kotijoukkue koittaa pitää tiukasti kiinni europaikastaan kun Wolfsburg saapuu tänään Deutsche Bank Arenalle vieraaksi. Frankfurt on hävinnyt tällä kaudella kotonaan ainoastaan yhden kotipelin, sen sijoittuessa kotisaldossaan sarjataulukossa sijalle kuusi. 10 ottelua, 19pistettä maalierolla 17:9. Kotijoukkueen kuuluessa sarjan parempaan puoliskoon kotiotteluissaan, on vierasjoukkue täysin eri tarina.Wolfsburgin kausi on muutenkin ollut erittäin mollivoittoinen ja vieras saldo korostaa sitä entisestään. 11 ottelua, 2 voittoa ,8pistettä maalieron ollessa heidän kannaltaan negatiivinen 10:21. Wolfsburg saapuu tähän otteluun siis pienenä altavastaajana, vaikka myöskään Frankfurtin vire ei ole parhaimmasta päästä.

Frankfurtin kotiotteluissa BTTS on toteutunut 60% otteluista. Wolfsburgin vastaava lukema vierasotteluissa on 64%. Kotijoukkue on kuitenkin tilastollisesti erittäin hankala joukkue arvioida, sillä se on koko liigan xG taulukon pohjalla, luoden ainoastaan 0,95 yksikköä maaliodottamaa ottelua kohden, joten he ovat edistyneisiin tilastoihin peilaten olleet onnekkaita 0,6 yksikön edestä. Wolfsburg sijoittuu xG taulukoissa sarjan keskivaiheille, ja he ovat saaneet jotakuinkin sitä mitä ovat maaliodottaman kautta ansainneet.

Pelivihjeemme tulee perustumaan tänään kuitenkin Frankfurtin kotivoittoon tai tasapeliin molempien joukkueiden tehdessä vähintään yhden maalin. Kotijoukkueen tilastoista selviää, että sen puolustus paranee kotipeleissä 29% enemmän kun vierasotteluissa, joten Frankfurtin puolustus on todellakin selvästi parempi kotona kuin vieraissa. Myöskin hyökkäyspelin osalta kaava on positiivinen kotipeleissä.Wolfsburg on viimeksi voittanut vieraissa joulukuussa 2023, joten myös tämä peilaa turvallista 1/X valintaa.

Kuntopuntarissa molemmat sijoittuvat sarjan keskipakkaan. Pelivalintamme kannalta positiivista luettavaa löytyy myös kuntopuntarista. Frankfurtin 6 edellistä ottelua on toteuttanut saldon 2-3-1, maalierolla 8:8, kun Wolfsburgin vastaava 0-5-1, maalierolla 6:7. BTTS on toteutunut Frankfurtin 6 edellisessä ottelussa 50%, ja vierasjoukkueen 83%. Myöskin kuntopuntari puoltaa tänään molempien maalintekoa, sekä todennäköistä kotivoittoa/tasapeliä, joka on pelivalintamme tänään.