MM-kisat

Jääkiekon MM-kisat: Kanada-Sveitsi

Vihje: Yli 5.5 maalia Kerroin: 2.13 25.5 klo 19:20
HPK - Jukurit SHL Jokerit MM-kisat NHL Pelicans KHL Liigassa Jokerit NHL Columbus Lukko - Kärpät NHL-vihjeet U20 Suomi - Ruotsi Sport - Ässät Venäjä Kunlun Red Star - Nizhni Novgorod Lukko - HIFK Jokerit Liiga KalPa - Ässät NLA Kärpät - HPK Spartak Moskova JYP - Sport liiga vetovihjeet

Joukkueet kohtasivat viime sunnuntaina alkulohkossa,jolloin Kanada oli niukasti parempi kiitos  loistavan yv-pelin. Kevin Fiala hölmöili itsensä suihkuun ja Kanada ratkaisi pelin viiden minuutin ylivoimallaan. Tänään saadaan uusinta välierissä ja lähtökohtaisesti Kanada lähtee tähänkin otteluun ennakkosuosikkina. Sveitsi on kuitenkin ollut vakuuttava ja laittaa tänään varmasti hanttiin.

 

Kanada-Sveitsi

Kanada saapuu välieriin tappioitta. Puolivälierissä se kohtasi Slovakian ja marssi vakuuttavasti 6-3 numeroin välieriin. Pelaamisessa on nähty selviä kehittymisen merkkejä ja voitolla ei ns. ”leikitä”. Tästä hyvänä esimerkkinä Conor Bedardin penkitys ja peliajan vähentäminen, sillä nuorukaisen 5vs5 peli ei ole kestänyt päivänvaloa.  Puolustuspelin on kuitenkin parannuttava entisestään, sillä verratuna päivän vastustajaan Kanada on päästänyt kahdeksan maalia enemmän. Maalinteon tehokkuudessa Kanada löytyy turnauksen sijalta 2 ja Sveitsi sijalta 4, tosin eroa ainoastaan 0,3%.  Kuten jo viime viikolla vihjeessämme mainittiin, tulee erikoistilanne pelaaminen olemaan jälleen kerran todella tärkeää. Kanadan YV ei ole ollut niin vakuuttava kuin Sveitsin, mutta alkulohkon keskinäisessä kohtaamisessa Kevin Fialan 5-min ottelurangaistus näytti , mihin Kanada parhaimmillaan pystyy. Myös kummankin joukkueen av% on karmeaa katsottavaa, joten tässä suuri kysymysmerkki illan otteluun.

Sveitsi on hävinnyt turnauksessa yhden ottelun, joka tuli alkulohkossa nimenomaan Kanadaa vastaan. Puolivälierissä Sveitsi kaatoi rutiinimaisella esityksellä Saksan 3-1. Sveitsi onkin joukkue, joka on ottanut viime vuosina suuria steppejä, sillä joukkue on todella tiivis ja pystyy pelaamaan pelin vaatimaa pelitapaa lähestulkoon täydellisesti. Se pystyy tarvittaessa träppiin tai toisaalta todella kovaan paineistamiseen, johon joukkue on täydellisesti tasapainossa. Voisi melkein sanoa, että kyseessä onkin esim. ”Kanadan+Suomen” hybrid versio, joka pystyy vastaamaan pelitempoon ja suunnitelmaan todella monipuolisesti. Vaikka Sveitsi hävisi Kanadalle alkulohkossa, ei tästä tule vetää liian suuria johtopäätöksiä. Peli oli todella tasainen alusta loppuun ja oli kolikonheitto loppujenlopuksi.

Kanadan jokaisessa ottelussa ollaan nähty vähintään 5 maalia. Sveitsillä tulokset ovat maalimäärissä heitelleet, mutta tänään uskotaan maaliverkkojen pöllyvän vähintään viidesti. Kummankaan maalivahtipeli ei ole ollut aivan tapissa ja ottaen huomioon molempien todella vaaralliset ylivoimakoostumukset, saattaa tänään verkko pöllytä reippaastikkin. Joukkueiden edellisestä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta neljästi ollaan päästy vähintään viiteen maaliin.

 

Lapulle lähtee tänään Yli 5.5 maalia kertoimella 2.13