Jääkiekko MM-kisat

Jääkiekon MM-kisat: Sveitsi-Kanada

Vihje: Sveitsi ML Kerroin: 2.44 19.5 klo 21:20
HPK - Jukurit SHL Jokerit MM-kisat NHL Pelicans KHL Liigassa Jokerit NHL Columbus Lukko - Kärpät NHL-vihjeet U20 Suomi - Ruotsi Sport - Ässät Venäjä Kunlun Red Star - Nizhni Novgorod Lukko - HIFK Jokerit Liiga KalPa - Ässät NLA Kärpät - HPK Spartak Moskova JYP - Sport liiga vetovihjeet

Sunnuntain kisapäivä kruunataan herkulliseen kamppailuun kun Sveitsi saa vastaansa Kanadan klo 21:20.

 

Sveitsi-Kanada

A-lohkon kärkikamppailu sunnuntai-illan kruunuksi. Lohkovoitto on molemmilla vielä hyppysissä,joten panoksia siinä määrin riittää tähänkin kamppailuun. Molemmat ovat kulkeneet matkansa tähän asti tappioitta.

Molemmat joukkueet ovat keränneet viidestä pelaamastaan ottelusta 14 pistettä, Sveitsin ollessa tällä hetkellä edellä maalieron turvin. Sveitsi on ollut kisoissa suhteellisen vakuuttava kun Kanada puolestaan on yskähdellyt pelin sisällä suhteellisen paljon, josta hyvänä esimerkkinä Itävallan nousu viimeisessä erässä tasoihin 6-1 johtoasemasta.

Vaikka joukkueiden pistesaldot ovatkin identtiset, on mm. erikoistilanne pelaamisessa isoja eroja. Sveitsi lukeutuu tällä hetkellä kisojen parhaimmistoon yv% osalta, joka on jäätävän kova 39%. Kanadan yv-prosentti puolestaan on todella heikko 12.5%, joten YV:llä Sveitsi on ollut huomattavasti Kanadaa tehokkaampi ja parempi. Alivoimissa voimasuhteet kääntyvät toiseen suuntaan, sillä Kanada sijoittuu alivoima tilastoissa Sveitsiä huomattavasti korkeammalle. Kanadan AV-% on 86% kun Sveitsillä vastaava lukema on 75%. On siis selvää, että molempien tulee parantaa erikoistilanne pelaamistaan jos meinaa näissä kisoissa edetä pitkälle.

Sveitsi on päästänyt ainoastaan viisi maalia kun Kanada puolestaan on joutunut kaivamaan kiekon omasta maalistaan kolmetoista kertaa. Vertailut eivät kuitenkaan ole aivan selkeitä, sillä joukkueet ovat kohdanneet eri joukkueita tässä vaiheessa ja mm. Sveitsi kohtaa vielä Suomen.

Kanada lähtee yllättävän suurena ennakkosuosikkina otteluun, vaikka Sveitsi onkin kaksi edellistä kohtaamista joukkueiden välillä voittanut. Materiaali on toki Kanadalla parempi kuin Sveitsillä, mutta edellä mainitut asiat huomioiden kuulostaa Sveitsin pelaaminen tänään järkevältä vaihtoehdolta tähän otteluun.

Suoraa voittoa Sveitsille ei välttämättä lapulle kannata rustata, mutta Moneyline kerroin houkuttaa sen ollessa Coolbetillä 2.44.

Lähdetään tänään Sveitsin kelkkaan(moneyline) ja luotetaan hyvän puolustuspelin jatkuvan sekä YV:n jatkavan vastustajan murhaamista. Myös Roman Josin sekä Nico Hischierin vire on sen verran kohdillaan, että he pystyvät kaatamaan  tänään vaahteralehti paidat.