Liiga

Liiga: Jukurit – HIFK

Vihje: HIFK Kerroin: 1.92 Alkaa: 12.1. klo 18:30
Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning KalPa - Ilves U20 MM-kisojen veikkauskisa

Liigassa pelataan tänään kaksi ottelua. Kuopiossa KalPa kohtaa Vaasan Sportin, Mikkelissä nähdään kamppailu Jukurit – HIFK. Mikkelin otteluun löytyy pelattavaa.

HIFK materiaaliedun turvin vahvempi – vierailijoita lapulle

Jukurit ja HIFK ottavat toisistaan mittaa illan toisessa liigaottelussa Mikkelissä. Jukurit on kohentanut otteitaan kaukalossa ja tätä myötä myös asemiaan sarjataulukossa. Illan otteluun se lähtee sijalta 12 ja kahden ottelun voittoputkessa.

HIFK sen sijaan on sarjataulukossa neljäs. Myös helsinkiläiset pääsevät lähtemään otteluun kahden ottelun voittoputkessa.

Jukurit kuuluu sarjan parhaisiin kotijoukkueisiin. Se on kerännyt kolmanneksi eniten pisteitä kotonaan koko Liigassa. Edellisestä viidestä kotiottelusta mikkeliläisjoukkue on napannut täydet 15 pistettä. Se on kova saldo. Edellinen kotitappio on lokakuulta, kun kuopiolainen KalPa haki vierasvoiton.

Jokainen varmasti muistaa, miten näiden joukkueiden kohtaaminen marraskuussa päättyi, kun Jukurit vieraili Helsingissä. Silloin HIFK painoi mikkeliläisten nuottaan hurjat 11 kaappia ja voitti ottelun 11-1.

Vaikka Jukurit on voittanut tämän viiden kotiottelun otannalla koviakin joukkueita, kuten Ilveksen ja Lukon, on tähän otteluun otettava HIFK lapulle. Materiaalietu on sen verran suuri ja vaikka sympaattinen ja piskuinen Jukurit onkin esiintynyt viime aikoina edukseen, on vierasjoukkueelle saatavat kertoimet sillä tasolla, että ne on otettava peleihin.