Jalkapallo

LaLiga2: Espanyol – Tenerife

Vihje: Espanyol Kerroin: 1.98 23.03 klo 22:00
Valioliiga

LaLiga 2 kääntyy lauantaina sarjan viimeiselle neljännekselle. Suorasta noususta taisteleva La Ligastakin tuttu Espanyol saa kotiinsa vieraaksi Tenerifen, ja kyseessä on todella tärkeä ottelu kotijoukkueelle.

 

Espanyol-Tenerife

Espanyol on matkalla kohti pääsarjaa, mutta pelejä on hoidettavana edelleen monta ja Lauantain kamppailu Tenerifeä vastaan kotona on yksi niistä otteluista, joka yksinkertaisesti pitää hoitaa jos mielii suoraan nousupaikkaan. Tenerifen kannalta ottelussa ei hirveästi panoksia ole. He ovat sarjassa tällä hetkellä sijalla 13. Matkaa putoamistaisteluun on reippaat kolmetoista pistettä ja viimeiseen nousukarsintapaikkaan matkaa on 8 pisteen verran. Teoreettiset mahdollisuudet sijalle kuusi on edelleen olemassa, mutta välissä on kuusi muuta joukkuetta, joten nousukarsinta paikka vaikuttaa varsin epätodennäköiseltä.

Espanyol on kotona suoriutunut varsin mallikkaasti tämän kauden sarjassa. 15 ottelua, 32 pistettä maalierolla 30:14, on melko hyvää luettavaa. Tappioita heille on kotona kertynyt vain yksi, ja sekin viime vuoden lokakuussa. Myös maaliodottama on kohtuullisella tasolla kotipeleissä, kun Espanyol on pystynyt luomaan xG:tä 1.45 maalin verran ottelua kohden. Huomion arvoista on myös se,että he ovat pystyneet kotonaan pitämään oman maalinsa puhtaana 47% otteluista.

Tenerife on suoriutunut vieraskentillä taasen melko surkeasti. Viidentoista ottelun jälkeen kasassa on 13 pistettä maalierolla 14:22. Maaliodottamassa joukkue kyntää myös pahasti, sen ollessa vieraissa 1.05. Myöskään edelliset viisi vierasottelua eivät ole voittoa tuoneet, joten vireenkin puolesta Espanyol on pelikelpoinen idea.

Pienenä kuriositeettinä vielä mainittakoon joukkueiden keskinäisten otteluiden saldoa Espanyol:n kotiluolasta. Historian aikana 12 ottelua, Espanyol 8 voittoa ja neljä kertaa on pelattu tasan. Ikinä ei ole Tenerife siis voittoa hakenut vieraissa kyseisestä otteluparista. Emme usko siihen myöskään lauantaina, joten Espanyol lähtee suoralla voitolla lapulle melko kivalla kertoimella 1.98.