Jääkiekko MM-kisat

Lätkän MM-kisat: Tshekki – USA

Vihje: Tshekki voittaa Kerroin: 2.28 29.5. klo 15:20
Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning KalPa - Ilves U20 MM-kisojen veikkauskisa

Lätkän MM-kisat saadaan tänään huipennukseen. Pronssiottelussa kohtaavat Tshekki ja USA, ja illalla jännitetään Leijonien puolesta, kun Suomi taistelee kullasta Kanadaa vastaan. Pelivihjeessä tartutaan kuitenkin aiemmin käynnistyvään pronssiotteluun, jossa allekirjoittanut näkee vedonlyönnin näkökannalta paljon potentiaalia.

Tshekki pronssille

Kari Jalosen luotsaamat tshekkiläiset kokivat eilen kitkerän selkäsaunan Kanadaa vastaan välierissä, kun tukkaan tuli peräti 6-1. Tshekki ennätti napata 1-0 johtoaseman David Krejcin maalilla, mutta Kanadan 3-0 voitto toisessa erässä oli liikaa. Myös USA sai kokea eilettäin karvaan pettymyksen Suomea vastaan, kun Leijonat oli parempia 4-3. Tänään vastakkain on siis kaksi häviäjää eiliseltä, joiden fiilis ei liene katossa.

Tänään näistä kahdesta voittaa se joukkue jonka tahtotila on korkeampi. Tshekki on kertoimien valossa ennakkosuosikki, syystäkin. Jalonen ei takuulla halua poistua kaukalosta tyhjin käsin. Tshekin ykköskenttä kykenee hallitsemaan peliä varsin pitkälle, eikä USA:lta löydy yhtä kovia maalintekijöitä.

USA on historiassa suoriutunut kohtuu kehnosti nimenomaan pronssipeleissä – motivaatio ei välttämättä ole ollut huipussaan. Jatkuuko sama kaava, sitä ei tiedä kukaan. Tshekki herättää kuitenkin tässä kohtaa selkeästi enemmän luottamusta, ja vetolapulle haetaankin tshekkiläisten suora voitto. Tästä esimerkiksi Coolbetilta irtoaa mukava 2.28-kerroin.