Jalkapallo

Ligue 1: Toulouse-Lyon

Vihje: Ottelun maalit yhteensä: 2-3 Kerroin: 2.12 15.3 klo 22:00
Valioliiga

Ranskassa potkaistaan käyntiin Ligue 1:n 26:s pelikierros tänään illalla kello 22, kun Toulouse saa vieraakseen keskikastin kamppailussa Lyonin.

 

Toulouse-Lyon

Ranskan pääsarjaa on jäljellä yhdeksän pelikierrosta mukaan luettuna tämän viikonlopun kierros ja taistelu viimeisistä europaikoista sekä putoamisesta käyvät kiivaana. Toulouse sekä Lyon majailevat sarjan puolivälissä sijoilla 11 ja 10, mutta molemmilla riittää panosta ainakin vielä, sillä teoreettinen mahdollisuus europaikasta elää yhä, mutta myös karsintapaikalle tippuminen kummittelee molempien joukkueiden takaraivossa. Ligue 1 on ollut todella tasainen koko kauden,josta kertoo parhaiten se, että sarjan sijat 10-16 ovat kuuden pisteen sisällä toisistaan. Europaikkoihin joukkueilla on teoreettinen mahdollisuus, Toulousen ollessa 11 pistettä perässä, kun Lyon vastaavasti on yhdeksän pistettä jäljessä viimeistä europaikkaa. Kaikki on kuitenkin mahdollista vielä viimeisen yhdeksän pelikierroksen aikana.

Toulouse on pelannut kotonaan tällä kaudella 12 ottelua sarjassa, josta pisteitä on kertynyt 14 maalieron ollessa 16:15. Lyon puolestaan 12 pelatun ottelun jälkeen  vieraissa on kerännyt kuusitoista pistettä maalieron ollessa hieman pakkasella 12:16. Koko kauden tilastoja katsellessa täytyy kuiteenkin muistaa Lyonin umpisurkea alkukausi. He keräsivät viime vuoden puolella kahdeksasta vierasottelustaan ainoastaan 7 pistettä,mutta tilanne on kääntynyt todella positiiviseen suuntaan kevään mittaan. Lyon on hävinnyt neljästä tämän kalenterivuoden otteluistaan ainoastaan yhden, jonka jälkeen he ovat kolmen voiton letkussa vieraspeleissään. Lyon myös keikkuu kuntopuntarin kärkisijalla keräten viidestä edellisestä sarjapelistään 12 pistettä. Toulouse on myös ollut kohtalaisen hyvässä vireessä, ja löytyy kuntopuntarista sijalta 7. Viidestä edellisestä ottelusta on ollut tuloksena 9 pistettä maalierolla 8:6

Joukkueiden edellisissä kohtaamisissa on nähty maaleja suht mukavalla tahdilla. Me myös uskomme tämän trendin jatkuvan tänään. Ottelu itsessään on todella hankala pelattava, sillä molemmilla on suht hyvä vire päällä, mutta vihjeemme tulee perustumaan tänään maalien määrään. Toulousen kotipeleissä on nähty tällä kaudella yli 1.5 maalia/ottelu 92%:sti. Yli 2.5 maalin iltoja on nähty 58% otteluista. Lyonin vieraspeleissä vastaavat lukemat ovat yli 1.5maalia(67% otteluista) ja 2.5 maalia ottelussa on toteutunut 50% otteluista. Odotettavissa on siis vähintään 1.5 maalin ilta, mutta sen kertoimen ollessa liian pieni, suuntaamme katseemme seuraavaan pelikohteeseen.

Ottelussa maaleja yhteensä 2-3 tarjoaa kertoimen 2.12, joka vaikuttaa aivan liian suurelta tilastojen valossa tähän otteluun. Tilastojen valossa ottelussa  tullaan juurikin näkemään kyseisen haitarin verran maaleja, joten se on pelivalintamme tähän iltaan.