Jääkiekko Liiga

Liiga: HIFK – Ässät

Vihje: HIFK -1,5 Kerroin: 2.02 10.2. klo 18:30
Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning KalPa - Ilves U20 MM-kisojen veikkauskisa

Torstaina Liigassa pelataan kaksi ottelua. Allekirjoittanut suuntaa katseet ”Nordikselle”, missä HIFK saa isännöitäväkseen Porin Ässät.

Joko katkeaa HIFK:n tappioputki?

Punanutuilla on meneillään pisin tappioputki tämän kauden osalta, kun joukkue on hävinnyt viimeiset neljä ottelua. Hätä ei toki ole tämän näköinen, sillä jengi sijoittuu edelleen runkosarjassa neljänneksi. Lepsuiluun ei kuitenkaan ole varaa, taistelun käydessä kuumana TOP-6 sijoituksista.

Tänään helsinkiläisillä on oiva sauma iskeä putki poikki Liigan heittopussin, Ässien kustannuksella. Porilaiset pitävät sarjan jumbosijaa, syystäkin. Takana on 44 ottelua, näistä joukkue on voittanut vaivaiset 14 kertaa. Vielä hetki sitten Ässillä oli meneillään huima yhdeksän matsin tappioputki, sittemmin jengi on kyennyt naaraamaan parikin voittoa.

Pientä ekstramaustetta illan matsiin tuo joukkueiden väliset aiemmat kohtaamiset tällä kaudella. HIFK ja Ässät ovat ottaneet toisistaan mittaa kahdesti, porilaisten voittaessa molemmilla kerroilla (2-1 ja 2-3). Tänään tähän kaavaan tulee muutos, siihen luotetaan.

Tasoero näiden kahden välillä on selvä. Materiaalin erosta kertoo esimerkiksi pistepörssin TOP-50 -lista: HIFK:lta siihen sijoittuu peräti kahdeksan pelaajaa, kun Ässiltä sinne yltää ainoastaan Derek Barach ja Sakari Salminen. Lisäksi HIFK:lla on valtaisa motivaatio palata voittojen pariin, joten ”takki auki” -tyylillä ei tähän taistoon varmastikaan lähdetä. Lähdetään hakemaan vetolapulle HIFK:n vähintään kahden maalin voittoa (HIFK -1,5). Tästä Coolbet tarjoaa kertoimen 2.02.