Jääkiekko Liiga

Liiga: Ilves- TPS

Vihje: Ilves Money Line Kerroin: 1.96 15.4. klo 18:30
Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning KalPa - Ilves U20 MM-kisojen veikkauskisa

Eilettäin ratkesi Liigan finaalien toinen joukkue, kun Tappara selvitti välierät kukistamalla KooKoon otteluvoitoin 4-1. Tänään ollaan taas jännän äärellä, kun Ilves ja TPS ratkovat paremmuuttaan.

Ilves selkä seinää vasten

Ottelusarjaan lähdettiin pitkälti 50-50 asetelmista, eli kertoimienkin mukaan ennakoitiin tasaista vääntämistä. Ilves nappasi ensimmäisessä koitoksessa 3-2 voiton, mutta sittemmin TPS on istunut kuskin paikalla. Toinen ottelu päättyi 6-0, kolmannessa Ilves kaatui jatkoajalla 2-3 ja viimeisimmässä TPS oli parempi 3-0 numeroin.

Ilves osoitti runkosarjassa olevansa selkeästi vahvempi hyökkäspään pelissä, mutta TPS on toistaiseksi ollut parempi maalintekijä. Hatunnosto lähtee etenkin turkulaisten ykköskentässä häärivälle Mikael Pyyhtiälle, joka on ollut ilmiliekeissä viime peleissä ja nakuttanut sarjassa tehot 4+2.

TPS on napannut sarjassa henkisen yliotteen, Ilves ei nimittäin ole helpon haasteen edessä tällä hetkellä ja paineet ovat kovat. Kotijoukkueella on kuitenkin kaikki tarvittava TPS:n kaatoa varten, mikäli henkinen puoli on tänään kunnossa. Nokia Areena vetänee tuvan komeastikin täyteen, joten TPS ei takuulla pääse tänään helpolla. Luotetaan Ilveksen venyttävän ratkaisua ainakin yhdellä pelillä – vetolapulle lähtee Tupsukorvien lopullinen voitto (sisältää jatkoajan ja rankkarit), josta Coolbet tarjoaa vajaata kakkosen kerrointa.