Jääkiekko Liiga

Liiga: JYP – KalPa

Vihje: KalPa -1,5 Kerroin: 2.24 8.3. klo 18:30
Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning KalPa - Ilves U20 MM-kisojen veikkauskisa

Liigan runkosarja alkaa hiljalleen lähestyä päättymistään, ja tätä myötä myös pelit kovenee osalla joukkueista. Tiistain Liiga-kierroksella pelataan neljä ottelua, ja tässä kohtaa suurennuslasin alle napataan JYPin ja KalPan välinen taisto.

Kalakukot selkä seinää vasten

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet jo neljästi. Hiukan yllättäen JYP on näissä kohtaamisissa ollut dominoiva osapuoli: KalPa on onnistunut voittamaan vain kerran, joulukuun alkupuolella 2-1 lukemin. Liekö kuopiolaisilla on aiemmista taistoista jotain hampaan kolossa?

JYPin kausi päättyy runkosarjaan, ja joukkue varmasti odottaakin jo kieli pitkällä runkosarjan päättymistä jotta katseet saadaan keskitettyä ensi kauteen. Joukkue voikin tällä hetkellä pelata ilman kummempia paineita. Tämä ei kuitenkaan ole juurikaan kentällä näkynyt, sillä esimerkiksi viimeisestä kymmenestä pelistä jengi on voittanut vain kolmesti. Oman pään peli on ollut jyväskyläläisten ongelma läpi kauden, mutta viime matseissa joukkue on kuitenkin hiukan petrannut tässä ja myös maalivahti Konstantin Shostak on nostanut tasoaan. Tästä huolimatta JYPin tekeminen ei vakuuta.

KalPa taistelee vimmatusti pudotuspelipaikasta. Nyt joukkue löytyy sijalta 11, Pelicansin pitäessä kymmenettä sijaa. Joukkueet ovat kuitenkin tasapisteissä, eli nyt jokainen piste on ratkaiseva. KalPa onkin taistellut erinomaisesti viime peleissään. Siinä missä JYP on ottanut kolme voittoa viimeisestä kymmenestä matsista, niin KalPa on vastaavasti hävinnyt vain kolmesti. Eero Kilpeläinen on poiminut kiekkoja kiitettävästi ja jengin ruuti on kuivaa.

Vieraat tarvitsevat täyden pistepotin tänään hinnalla millä hyvänsä. JYP kykenee voittamaan ainoastaan, mikäli KalPa onnistuu tunaroimaan oman pelinsä. Lapulle lähdetään hakemaan KalPan vähintään kahden maalin voittoa – tästä esimerkiksi Coolbet tarjoaa kertoimen 2.24, mikä kelpaa allekirjoittaneelle loistavasti.