Jääkiekko Liiga

Liiga: KalPa – JYP

Vihje: Over 5,5 Kerroin: 1.94 22.3. klo 18:30
Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning KalPa - Ilves U20 MM-kisojen veikkauskisa

Tänään tiistaina pelataan Liigan päätöskierros runkosarjassa. Luvassa on erittäin jänniä matseja, ja tässä kohtaa tarkasteluun napataankin juuri sellainen taisto.

Rantapalloja vai playoffseille?

Kotijoukkue KalPa pelannee tänään kauden tärkeimmän matsinsa. Tappio tarkoittaa automaattisesti ennenaikaista kesälomaa, sillä ilman psiteitä joukkue jää ulkopuolelle kymmenen parhaan joukosta. Nyt KalPa löytyy sijalta 11, ja esimerkiksi kymmenenneksi sijoittuvaan Pelicansiin eroa on vain kaksi pistettä. Suora voittokaan ei takaa KalPalle jatkopaikkaa, mutta sellainen täytyy raapaista kasaan vaikka väkisin. Kalakukoilla on takanaan viiden matsin tappioputki, eli pienimuotoista mailan puristelua on ollut ilmassa.

Illan vastus ei oikeastaan ”parempi” voisikaan olla isäntien kannalta, nimittäin JYP on toiminut läpi kauden heittopussina. Etenkin JYPin oman pään peli on ollut täysin luokatonta, sillä jengi on päästänyt omiin huikeat 220 maalia. Vertailun vuoksi: seuraava joukkue (SaiPa) on päästänyt omiin ”vain” 188 osumaa!

Tommi Miettisen KalPa on jokaisella osa-alueella parempi osapuoli, ja tämä paistaa toki kertoimissakin. Asetelma on kuitenkin kutkuttava, nimittäin JYP lähtee kesälomille joka tapauksessa, eli vierailla ei tässä kohtaa ole minkään sortin paineita. Kysymys kuuluukin, kykeneekö KalPa nappaamaan täyden pistepotin valtavien paineiden alla?

KalPan kerroin on poljettu melko alas, eikä se allekirjoittanutta houkuttele vaikka kuopiolaisiin löytyykin luottoa tässä kohtaa. Tässä kohtaa lapulle lähdetään kuitenkin hakemaan overia – lähtökohtaisesti voisi ajatella, että maalimäärä pysyy alhaalla näin tärkeässä matsissa. Kuitenkin, JYPin alakerta vuotaa kuin seula, ja joukkueella ei ole mitään paineita pelata, joten voisi uskoa verkkojen soivan molemmissa päädyissä. Lapulle lähtee yli 5,5 maalin -veto, mistä Coolbet tarjoaa kertoimen 1.94.