Jääkiekko Liiga

Liiga: Kärpät – Ilves

Vihje: Alle 4,5 maali Kerroin: 1.81 1.4. klo 18:30
Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning KalPa - Ilves U20 MM-kisojen veikkauskisa

Liigan puolivälierät jatkuvat perjantaina yhden ottelun voimin, kun Kärpät ja Ilves kohtaavat neljännessä taistossa. Oululaiset saivat edellisessä matsissa elintärkeän voiton, ja ottelusarja on nyt Ilveksen hyväksi 2-1.

Sama kaava jatkuu?

Ensimmäinen osaottelu oli yhtä Ilveksen juhlaa – tai lähinnä Kärppien huonoutta. Tupsukorvat antoi oululaisille kyytiä numeroin 5-1, ja jo ensimmäisessä erässä veskari Stanislav Galimov tykitettiin vaihtopenkille, kun herra joutui poimimaan kiekkoa kolmesti selän takaa alle kymmeneen minuuttiin. Toisessa matsissa voimasuhteet olivat jo realistisemmat. Voittajaa lähdettiin selvittämään Raksilassa jatkoajalla lukemista 1-1. Lopulta Henrik Haapalan osuma siivitti tamperelaiset voittoon ja 2-0 johtoasemaan.

Viimeisimmässä matsissa Kärpät oli jo niskan päällä ja joukkue suoriutui erinomaisesti huomioiden pelissä olleet paineet. Tälläkin kertaa päädyttiin jatkoajalle 1-1 lukemista. Ilveksen Marek Langhamer hoiti tonttinsa erinomaisesti tolppien välissä, mutta Juha-Matti Aaltonen vei Kärpät voittoon minkä myötä sarja kaventui 2-1 lukemiin.

Neljäs taistelu käydään Raksilassa, ja Kärpät lähtee taistoon kertoimien puolesta ennakkosuosikkina. Esimerkiksi artikkelin kirjoitushetkellä Coolbet tarjoaa isäntien voitosta kerrointa 2.24, mikä on markkinatoppi. Vastakkain on kaksi todella tasaista jengiä, kaksi edellistä mittelöä on jo sen osoittanut. Kahdessa viime matsissa ollaan nähty melko perinteistä playoffs-lätkää: jäähyt ovat minimissä ja samoin maalimäärät. Allekirjoittanut haluaisi hiukan nostaa Ilvekselle tarjottavaa kerrointa jalustalle, mutta toisaalta Kärpillä on kaikki avaimet tupsukorvien kaatoon, etenkin kun ketsuppipullo on korkattu.

Vetolapulle lähdetään hakemaan äärettömän tylsää, mutta samalla myös asianmukaista betsiä. Alle 4,5 maalin -vedosta irtoaa kerroin 1.81, joka lähtee lapulle. Kummallekin jengille sopii povata 1-2 osumaa, eli maaleilla mässäilyä voidaan pitää epätodennäköisenä.