Jääkiekko Liiga

Liiga: Kärpät – JYP

Vihje: Kärpät yli 3,5 maalia Kerroin: 2.11 29.9. klo 18:30
Sport - Jukurit Ilves - Kärpät Colorado Avalanche - Seattle Kraken Suomi - Tshekki CSKA Moskova Jokerit KalPa Liiga Almtuna - Timrå IK U20 Dinamo Riika - SKA Pietari KHL Jokerit - Ufa Sport - JYP Lukko - KalPa - Pelicans Jokerit Liiga TPS - KalPa KHL Jokerit - Traktor Tsheljabinsk SKA Pietari HK Sotshi - Jokerit Lukko Liiga jääkiekko kalpa - tps lätkä vetovihjeet 4

Liiga jatkuu torstaina kahdella ottelulla, kun Jukurit ja Pelicans kohtaavat Mikkelissä ja Kärpät ja JYP Raksilassa. Pelivihjeessä napataan suurennuslasin alle ehdottomasti näistä kahdesta mielenkiintoisempi taisto, eli Kärpät – JYP.

Kärpät – JYP

Lähtökohdat otteluun ovat selvät. Oululaisten harteilla lepää selvä ennakkosuosikin viitta, ja syystäkin. Esimerkiksi Coolbet tarjoaa isäntien voitosta kertoimen 1.46, kun taas JYPin kerroin on 6.45. Tasoero on sen verran selkeä, että kerroinasetelma on varsin perusteltu.

Kärpät koki kauden ensimmäisen tappionsa tiistaina, kun Ilves antoi sille selkään Nokia Areenalla 3-1. Kärppien ainokaisesta osumasta vastasi Teemu Turunen, joka tehtaili jo kauden kolmannen maalinsa – herra onkin tehtaillut oululaisista eniten maaleja. Ennen kyseistä matsia Kärpät viiletti neljän matsin voittoputkessa.

JYP löytyy oletetusti sarjan häntäpäästä. Seitsemästä ottelusta jengi on kairannut vain kaksi voittoa, jotka irtosivat SaiPaa ja Lukkoa vastaan. Etenkin maalinteko on tökkinyt, mutta vastaavasti jyväskyläläisten verkko on heilunut kaikista eniten tällä kaudella kaikista joukkueista. Jukka Rautakorpi onkin melkoisen haasteen edessä, mikäli joukkue mielii poistua Raksilasta pisteiden kera.

Kärppien pitäisi napata tänään selvä rutiinivoitto. Isännillä piisaa tulivoimaa, ja JYPin alakerta vuotaa aivan liikaa. Tässä kohtaa jätetään voittajan veikkaaminen väliin, ja lapulle painetaan Kärpille yli 3,5 maalia: tästä irtoaa kerroin 2.11, mikä on allekirjoittaneen silmään ehdottomasti pelaamisen arvoinen.