Jääkiekko Liiga

Liiga: Tappara – Ilves

Vihje: Tappara voittaa Kerroin: 2.60 7.10. klo 18:30
Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning KalPa - Ilves U20 MM-kisojen veikkauskisa

Perjantain Liiga-kierroksella pelataan makeat kuusi matsia. Ensimmäisessä pelivihjeessä tartutaan monellakin tapaa mielenkiintoisen kohtaamisen, kun Nokia Areenalla nähdään paikallisderby Tapparan ja Ilveksen välillä.

Tappara – Ilves

Jengit kohtasivat toisensa tasan kaksi viikkoa sitten Liiga-kauden alkumetreillä, jolloin Ilves nöyryytti sarjan suurinta mestarisuosikkia numeroin 3-0. Tuon jälkeen kummankin jengin tekeminen on ollut ailahtelevaa.

Kirvesrintojen kausi on ollut melko mollivoittoista odotuksiin nähden: jengi löytyy sijalta yhdeksän, mikä ei tamperelaisseuraa todellakaan mairittele. Jussi Tapolan suojatit lähtivät kertoimien valossa kauteen suurimpana mestarisuosikkina – nyt joukkueen olisi aika lunastaa odotukset. Vaikeuksia on ollut etenkin maalinteon saralla, nimittäin Tappara on tehtaillut viidenneksi vähiten maaleja koko Liigasta.

Ilves koreilee komeasti sarjan kärjessä, ollen tasapisteissä HPK:n kanssa. Viime matseissa on kuitenkin tullut pienesti lunta tupaan, ja verkko on heilunut liikaa omassa päädyssä. Esimerkiksi viime viikolla KalPa kylvetti tupsukorvia numeroin 7-4.

Molemmat joukkueet pelasivat tällä viikolla CHL:ssä. Ilves nappasi ”varman” 4-1 voiton norjalaisesta Stavengerista, ja Tappara kävi hakemassa 3-4 voiton Salzburgista.

Tappara vetää pidemmän korren materiaalissa, ja revanssin maku kallistaa myös vaakakuppia kirvesrintojen puoleen. Joukkueella on kaikki tarvittavat avaimet Ilveksen kaatoon – kysymys kuuluu, onko korvien väli tänään kunnossa? Coolbet tarjoaa Tapparan voitosta selvää markkinatoppia (2.60), mitä ei voi olla hyödyntämättä!