Jääkiekko Liiga

Liiga: Tappara – KalPa

Vihje: Alle 4,5 maalia Kerroin: 2.19 23.2. klo 18:30
Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning KalPa - Ilves U20 MM-kisojen veikkauskisa

Keskiviikon Liiga-kierroksella tahkotaan neljä ottelua. Vetovihjeessä siirrytän Nokia Areenalle, missä Tappara saa isännöitäväkseen KalPan.

Tapparan ”taika” kotiareenalla tultiin murtaneeksi viime sunnuntaina, kun Jukurit kävi hakemassa 2-3 voiton jatkoajalla. Tapparan yli kahden kuukauden voittoputki kotiareenalla tuli siis täten päätökseen. Tästä huolimatta kirvesrintojen harteilla lepää selvä ennakkosuosikin viitta, kun KalPa tulee taistelemaan elintärkeistä pisteistä. Erinomaisesti suorittanutta KalPaa ei kuitenkaan sovi aliarvioida.

Tamperelaiset pitävät runkosarjan toista sijaa, ja se pyrkii kiilaamaan Jukureista ohi. Eroa näiden kahden välillä on tällä hetkellä kaksi pistettä. KalPa sen sijaan taistelee elämästä ja kuolemasta: realistisin vaihtoehto sillä on, että runkosarjan päätyttyä joukkue jatkaa sääli playoffseissa. Toisaalta on myös mahdollista, että ainoastaan yhden pisteen päässä hengittävät KooKoo ja Pelicans kiilaisivat siitä ohi, minkä seurauksena kuopiolaisten kausi päättyisi jo runkosarjaan. Varaa pistemenetyksiin ei siis ole, ja tämä onkin näkynyt joukkueen vakuuttavissa otteissa. Se on onnistunut viime peleissä kukistamaan mm. KooKoon, Kärpät kahdesti, sekä viimeisimmässä pelissä HPK:n 2-4.

Tapparan alakerta on Liigan rautaisinta, ja jengille onkin tehty koko kaudella vähiten maaleja (99). Myös KalPan oman pään pelissä ollaan nähty pientä ryhtiliikettä. Tässä kohtaa ei lähdetäkään veikkaamaan ottelun voittajaa, vaan vetoliuskalle painetaan alle 4,5 maalin -veto. Tästä Coolbet tarjoaa meikäläisen silmään maistuvan kertoimen, 2.19.