Jääkiekko Liiga

Liiga: Tappara – KooKoo

Vihje: Tappara -1,5 Kerroin: 2.13 8.4. klo 18:30
Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning KalPa - Ilves U20 MM-kisojen veikkauskisa

Liigan välierät käynnistyy tänään perjantaina, kun Tappara ja KooKoo lyövät mailansa yhteen. Ottelusarjan voittaja etenee finaaliin, jossa se kohtaa joko Ilveksen tai TPS:n.

Tappara mestarisuosikki

Asetelmat tulevaan ottelusarjaan ovat melko selvät – Tapparan pitäisi viedä KooKoota isommitta ongelmitta. Esimerkiksi Coolbet tarjoaa tamperelaisten jatkoonmenosta kertoimen 1.15, kun KooKoon jatkoonmenon kerroin on peräti 4.95. Lisäksi Tappara oli runkosarjassa vahvoilla keskinäisissä kohtaamisissa, ja se voittikin kolme peliä neljästä selvin lukemin.

Kirvesrintojen tie välieriin sujui varsin vaivattomasti. Lukko kaatui otteluvoitoin 4-1 ja Jussi Tapolan suojatit suoriutuivat sarjasta odotusten mukaisesti. Mielenkiintoista on, että Tapparan ykköskenttä ei juurikaan sarjassa maaleja mättänyt. Parantamisen varaa siis vielä löytyy, ja se saattaakin näkyä sarjassa KooKoota vastaan. KooKoo raivasi tien välieriin vastoin odotuksia, kun se kukisti Jukurit seitsemännessä ottelussa numeroin 0-1. Maalivahti Nick Malik pelasi upean sarjan ja ennakkosuosikki Jukurit kaatui lopulta tiukan taistelun jälkeen.

Tapparan harteilla lepää syystäkin suuri ennakkosuosikin viitta. Pelkästä Tapparan mestaruudesta irtoaa kerroin 1.85, mikä kielii jotain materiaalin vahvuudesta. Tässä kohtaa kotijoukkueeseen, joka on saanut levätä jo useamman päivän, on kova luotto. Vetolapulle haetaan isäntien yli yhden maalin voittoa, josta Coolbet tarjoaa kertoimen 2.13.