Jääkiekko Liiga

Liigan finaalisarja: Tappara – TPS

Vihje: 1. Erä: Tasapeli Kerroin: 2.41 20.4. klo 18:30
Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning KalPa - Ilves U20 MM-kisojen veikkauskisa

Kauan odotettu Liigan finaalisarja starttaa huomenna keskiviikkona kello 18:30, kun kiekko tipahtaa Nokia Areenalla jäähän Tapparan ja TPS:n välisessä taistossa.

Tappara valtava ennakkosuosikki

Kotijoukkue Tapparan harteilla lepää painava ennakkosuosikin viitta. Esimerkiksi Coolbet tarjoaa tamperelaisten mestaruudesta kertoimen 1.32, kun taas TPS:n voitosta on tarjolla kerroin 3.50. Tappara -1,5 vedosta (eli Tappara voittaa ottelusarjan vähintään 4-2) kerroin on 1.65. Peliyhtiöt luottavat siis melko hartaasti porkkanapöksyihin. Toki syystäkin, onhan Tappara ollut ennakkosuosikki läpi kauden.

Isäntien taival finaaleihin on ollut melko kivitön: se kukisti puolivälierissä Lukon voitoin 4-1, ja KooKoo kaatui välierissä myös 4-1 voitoin. Etenkin ottelusarjassa KooKoota vastaan Tappara paljasti kyntensä, nimittäin maaliero viiden ottelun jälkeen oli tamperelaisten hyväksi huikeat 22-10.

TPS:n paikka finaaleissa ei todellakaan ollut itsestäänselvyys. Jengi klaarasi puolivälierät selättämällä HIFK:n game sevenissä. Välierissä TPS oli selvästi vahvempi, voittaessa Ilveksen voitoin 4-2. Ilves lähti aluksi sarjaan selvänä suosikkina, mutta TPS, sen ykköskenttä ja etenkin Mikael Pyyhtiä tekivät tupsukorvista selvää.

Tapparan ennakkosuosikin asema on ansaittu, sen verran kova nippu Jussi Tapolalla on luotsattavana. Mestaruus ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, TPS on jo osoittanut mihin se kykenee.

Ensimmäinen ottelu tulee näyttämään hyvää suuntaa sarjalle, jota on varsin vaikea ennakoida etukäteen. Tapparan voitosta tarjottavat kertoimet eivät juurikaan houkuttele, samoiten vähämaalisuus on kertoimissa huomioitu. Allekirjoittanut lähtee hakemaan vetokupongille hiukan erikoisempaa betsiä: ”Ensimmäinen erä: Tasapeli”. Tästä irtoaa kerroin 2.41. Alkuun tuskin maaleilla mässäillään, ja jengit todennäköisesti lähtevät varovasti liikkeelle. Ei siis olisi ihme, jos ensimmäisen 20 minuuttisen jälkeen peli jatkuisi esimerkiksi 0-0 lukemista.