Jääkiekko NHL

NHL: Colorado Avalanche – Edmonton Oilers

Vihje: Edmonton Oilers +0,5 Kerroin: 2.04 22.3. klo 03:30
Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning KalPa - Ilves U20 MM-kisojen veikkauskisa

Maanantain ja tiistain välisenä yönä NHL:ssä tahkotaan neljä ottelua. Allekirjoittaneen silmään kiehtovin käydään Pepci Centerissä, jossa Avalanche saa isännöitäväkseen hyvävireisen Oilersin.

Öljymiesten kertoimessa ilmaa?

Historiasta on vaikea saada ajatusta mahdollista lopputulosta ajatellen, nimittäin jengit ovat viimeksi mittelöineet vuoden 2019 lopulla. Viimeisestä kymmenestä matsista Oilers on vienyt nimiinsä kuusi, ja pääasiassa verkot ovat heiluneet näyttävästi näiden kahden välillä.

Colorado lähtee matsiin ansaittuna suosikkina – joukkue pitää koko sarjan piikkipaikkaa, ja avainpelaajien jälki on tänäkin kautena ollut tuhoisaa. Tämä näkyy mm. maalinteossa, sillä jengi on nikkaroinut toiseksi eniten osumia tällä kaudella. AVSilta löytyy lisäksi peräti neljä pelaajaa pistepörssin TOP-20 joukosta: Kadri, Rantanen, Makar ja MacKinnon. Avalanche käytännössä varmisteleekin ainoastaan oman konferenssinsa voittoa.

Edellä mainittujen faktojen valossa Colorado on auttamatta Goljatin asemassa, mutta Edmontonia ei todellakaan sovi aliarvioida. Joukkueen pudotuspelipaikka ei ole lainkaan varmaa. Tämä on näkynyt melkoisena taistelutahtona viime peleissä, sille Edmonton viilettää viiden matsin voittoputkessa. Pistepörssin kaksi kärkimiestä McDavid ja Draisaitl ovat olleet kivenkovassa iskussa.

Lähtökohtaisesti kotijoukkueen pitäisi harjata tämä matsi melkeinpä jopa leikiten, mutta näin tuskin on, huomioiden Oilersin viime aikaiset otteet sekä motivaation. Esimerkiksi Coolbet tarjoaa tasoitusvedosta (Edmonton +0,5) reilua kakkosen kerrointa, mikä maistuu allekirjoittaneelle. Veto osuu, mikäli vieraat eivät häviä varsinaisella peliajalla, eli myös tasapeli riittää osumaan.