Jääkiekko NHL

NHL: New York Islanders-Winnipeg Jets

Vihje: Winnipeg Kerroin: 2.28 23.03 klo 19:00

Playoff kamppailu tiivistyy kun NHL:än runkosarja häämöttää loppuaan. Otteluita on joukkueesta riippuen kymmenen molemmin puolin ja jaossa on elintärkeät pisteet paikassa playoff kevääseen. Islanders koittaa kairata tänään pisteet mukaansa hyvä vireiseltä Winnipeg:ltä.

 

New York Islanders-Winnipeg Jets

Herkullinen ottelu luvassa lauantai-iltaan kun kello 19.00 Suomen aikaa pyörähtää käyntiin saarelaisten sekä Jetsin ottelu. Kamppailussa on molemmille panosta kyllin, sillä Islanders taistelee paikastaan playoffeihin ja Winnipeg puolestaan koittaa jahdata Keskisen divisioonan voittoa, välttääkseen ensimmäisellä kierroksella kohtaamisen Coloradon/Dallasin kanssa. Keskisen divisioonan kärkikolmikko on 2 pisteen sisällä toisistaan, joten jokaisella pisteellä on merkitystä.

Islanders shokeerasi kiekkomaailmaa keväällä palkkaamalla kenties kaikkien aikojen parhaimman ex-maalivahti Patrick Roy:n päävalmentajakseen Lane Lambertin tilalle. Pukokoppiin tuli selvästi lisää energiaa sekä auktoriteettiä ja saarelaisten otteet paranivatkin huomattavasti vaihdoksen jälkeen. Jokatapauksessa, Islanders on tähän iltaan tultaessa kuuden ottelun tappioputkessa ja jo suht hyvältä näyttänyt playoff taistelu on kääntynyt heitä vastaan pahasti. Kuusi pistettä on matkaa Metropolitan divisioonan kolmospaikkaan, jota pitää hallussaan tällä hetkellä Philadelphia Flyers.

Winnipeg on kauden positiivinen yllättäjä. Ennen kauden alkua oli jo lähes varmaa, että joukkueen ydinrunkoon kuuluvat Mark Scheifele sekä Connor Hellebuyck vaihtavat maisemaa, joten odotukset olivat lähes nollissa. Mitä vielä, molemmat sorvasivat jatkosopparit Jetsin kanssa ja tulos on ollut vakuuttavaa katseltavaa. Hellebuyck on löytänyt jälleen Vezina tasonsa ja joukkue suorittaa tasaisesti joka ketjulla, jotka ovat täydellisesti roolitettu. Myös kapteenin vaihtaminen Adam Lowryyn auttoi stabilisoimaan joukkuetta Blake Wheeler:n jäljiltä. Summa summarum, Winnipeg on loistavassa iskussa kevään pelejä ajatellen. Myös trade deadline hankinnat Sean Monahan ja Tyler Toffoli ovat olleet loistava lisä jo valmiiksi toimivaan pakettiin.

Meidän peli-ideamme suuntaa tänään vierasjoukkueen kelkkaan. Vaikka Islanders on pelaamassa ns ”tärkeämpää ottelua” on vireet huomioiden pakko kokeilla Jetsin voittoa tänään. Myös kokonaisuutena Winnipeg on paljon tasokkaampi ja laadukkaampi joukkue, ja kaataa tänään kovasti tsemppaavan saarelaisten ryhmän. Winnipeg:n vieras saldo edellisestä kymmenestä ottelusta on hyvä. Kuusi voittoa ja neljä tappiota, jossa voittopeleinä mm Dallas sekä Rangers.

 

Vihjeemme illan otteluun on Winnipeg:n suora voitto kertoimella 2.28.