Jääkiekko NHL

NHL: New York Rangers – Carolina Hurricanes

Vihje: Ylivoimamaalit yli 1.5 Kerroin: 2.25 5.5 klo 23:00
HPK - Jukurit SHL Jokerit MM-kisat NHL Pelicans KHL Liigassa Jokerit NHL Columbus Lukko - Kärpät NHL-vihjeet U20 Suomi - Ruotsi Sport - Ässät Venäjä Kunlun Red Star - Nizhni Novgorod Lukko - HIFK Jokerit Liiga KalPa - Ässät NLA Kärpät - HPK Spartak Moskova JYP - Sport liiga vetovihjeet

Playoffien toinen kierros pamautetaan tänään käyntiin klo 23.00 Suomen aikaa, kun New York Rangersin sekä Carolina Hurricanesin mielenkiintoinen sarja käynnistyy. 

 

New York Rangers – Carolina Hurricanes

Tosi pelit kovenevat entisestään kun kaksi huippujoukuetta kohtaavat toisella kierroksella. Canes lähtee ennakkosuosikkina sarjaan, mutta kyseessä on todennäköisesti melko tasaväkinen sarja ja ei olisi ihme jos tarvitaan legendaarinen ”Game 7” ratkaisemaan tämä ottelusarja. Koska ottelusarja itsessään on todella vaikea ennakoitava ottaen huomioon molempien joukkueiden mahdolliset ongelmat. Muutamana esimerkkinä mainittakoon Rangersin suht huono 5vs5 peli heikko tasoista Capitalsia vastaan, Canesin maalivahti ongelma, mikäli Andersen loukkaantuu(joka ei todellakaan ole mahdottomuus historiaa peilaten), sekä myös Canesin hyökkäyksen leveys + mahdollinen sentteri ongelma. Myöskään mm. Jacob Slavin ei ole vakuuttanut Brent Burnsin kanssa,joten kysymysmerkkejä on ilmassa molempien joukkueiden suhteen.

Erikoistilanteet tulevat ratkaisemaan isosti tätä sarjaa

Melkoinen klisee, mutta jälleen kerran niin tärkeä osa tiukkoja playoff-sarjoja. Toimiiko Yv tarvittavalla hetkellä? Kestääkö alivoima tarpeen vaatiessa? Lähdetään purkamaan tätä hieman tilastojen valossa, johon myös illan betsivihjeemme tulee perustumaan.

Rangers selvitti ensimmäisen kierroksensa heikko tasoista Capitalsia vastaan suoraan sweeppinä 4-0. Ylivoimamaaleja joukkue pystyi tekemään neljään otteluun kuusi kappaletta, joka muodostaa Yv %:ksi loistavan 37,5%. Kelpo tasoa siis. Av-% on myös riittävällä tasolla 88,2%. Täytyy kuitenkin muistaa,että vastaan tulee aivan eritasoinen joukkue, joten myös Rangersin alivoimaa tullaan koettelemaan ihan eri tavalla tässä sarjassa. Rangers oli myös runkosarjassa sarjan kolmanneksi paras av-joukkue, joten koko kauden ajan tämä osasto on ollut kunnossa.

Hurricanes joutui taistelemaan Islandersia vastaan viisi ottelua. Näiden viiden ottelun aikana YV-maaleja syntyi 5. Myös heillä yv-prosentti on kelvollisella tasolla 33,3%. Alivoima ei ollut Islandersia vastaan aivan timanttista prosentin ollessa 72.7%. Tässä täytyy kuitenkin muistaa se, että kysessä oli runkosarjan paras alivoima joukkue, joten välttämättä suurta syytä huoleen ei ole.

Summa summarum, tässä ottelusarjassa ei kannata jäähypenkkiä kulutttaa, sillä molempien ylivoima pystyy tekemään tuhoisaa jälkeä. Runkosarjan tilastoja katsellessa joukkueet löytyivät YV% osalta sijoilta 3 & 2.

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella runkosarjassa kolmesti, joissa kaksi kertaa nähtiin yli 1.5 ylivoimamaalia.

Lapulle lähtee tänään kokeiluun Ylivoimamaalit yli 1.5 kertoimella 2.25, joka vaikuttaa mielestäni liian suurelta ottaen huomioon molempien joukkueiden potentiaalin ylivoimalla.