Jääkiekko

Olympialaiset: Suomi – Slovakia

Vihje: Hartikainen tekee maalin Kerroin: 2.75 18.2. klo 06:10
HPK - Jukurit SHL Jokerit MM-kisat NHL Pelicans KHL Liigassa Jokerit NHL Columbus Lukko - Kärpät NHL-vihjeet U20 Suomi - Ruotsi Sport - Ässät Venäjä Kunlun Red Star - Nizhni Novgorod Lukko - HIFK Jokerit Liiga KalPa - Ässät NLA Kärpät - HPK Spartak Moskova JYP - Sport liiga vetovihjeet

Suomi kohtaa Pekingin talviolympialaisissa Slovakian perjantai aamuna Suomen aikaan kello 06:10. Leijonat onkin jännän äärellä, nimittäin voitolla joukkue pääsisi taistelemaan kullasta!

Haastava ottelu betsaamisen kannalta

Lähtökohdat matsiin ovat selvät: Suomi on selkeä ennakkosuosikki etenemään jatkoon. Suomi on itseasiassa kisojen ainoa joukkue, joka ei toistaiseksi ole hävinnyt ainuttakaan peliä! Otteet ovat siis olleet varsin vakuuttavia. Slovakia ja Suomi ovat jo kohdanneet kisojen ensimmäisessä ottelussa, Leijonien voittaessa tuolloin selvin 6-2 lukemin. Kyseinen ottelu oli erityisesti Sakari Mannisen juhlaa, joka tykitti matsissa hattutempun.

Suomi otti puolivälierissä Sveitsistä varman 5-1 voiton. Harri Säteri torjui matsissa komeat 34 kertaa, ja erinomaisin ottein esiintynyt Säteri nähtäneenkin tolppien välissä myös huomenna. Slovakian taival välieriin on myöskin ollut (yllättävän) komea. Jengi nappasi neljännesvälierissä Saksasta 4-0 voiton. Puolivälieristä joukkue eteni jatkoon kukistamalla ennakkosuosikki USA:n. Yhdysvallat johti ottelua numeroin 2-1 melko kauan, kunnes KHL-hyökkääjä Marek Hrivik iski tasoitusmaalin vain 44 sekuntia ennen ottelun päättymistä. Lopulta USA kaatui rankkareilla 2-3.

Vaikka Suomi onkin selvä ennakkosuosikki voittamaan, niin vedonlyönnin näkökulmasta ottelu ei ole sieltä helpoimmasta päästä – ainakaan allekirjoittaneen mielestä. Coolbetin tarjoamat 1X2-kertoimet ovat 1.43 – 5.35 – 6.40. Slovakian voitosta tarjottava kerroin on melko selvä markkinatoppi, kun bookkerit tarjoavat slovakialaisten voitosta keskimäärin 5.79-kerrointa. Suomi toki on ansaitusti ennakkosuosikin asemassa, mutta kertoimet eivät houkuta betsaamaan Leijonia. Myös maalimääriä on haastava veikata, sillä Slovakia on tasaisen tappavasti parantanut otteitaan jokaisella osa-alueella kisojen edetessä.

Suomalaisittain ei-niin-mieluisa betsi voisi löytyä hyödyntämällä Slovakiaa tasoituksella. Esimerkiksi Slovakia +1,5 -vedosta irtoaa vajaan kakkosen kerroin, mikä ei ole hassumpi. Tässä kohtaa lähdetään kuitenkin veikkaamaan maalintekijää: Suomen ykköskenttä on sen verran vaarallinen, että maalisummerin soidessa ensimmäisenä tuulettanee joko Granlund, Manninen tai Hartikainen. Kokenut KHL-konkari Hartikainen on onnistunut iskemään kiekon verkkoon kahdessa viimeisessä matsissa, ja kyseisen herran otteet ovat olleet vakuuttavia. Coolbet tarjoaa Hartikaisen maalista kertoimen 2.75, mikä painetaan vetolapulle.