Jääkiekko

Olympialaiset: Suomi – Venäjä

Vihje: Tasapeli Kerroin: 3.70 20.2. klo 06:10
HPK - Jukurit SHL Jokerit MM-kisat NHL Pelicans KHL Liigassa Jokerit NHL Columbus Lukko - Kärpät NHL-vihjeet U20 Suomi - Ruotsi Sport - Ässät Venäjä Kunlun Red Star - Nizhni Novgorod Lukko - HIFK Jokerit Liiga KalPa - Ässät NLA Kärpät - HPK Spartak Moskova JYP - Sport liiga vetovihjeet

Sunnuntai aamuna Leijonilla on mahdollisuus kirjoittaa suomalaisittain lätkähistoriaa: nimittäin voittaa olympiakultaa. Haaste ei kuitenkaan ole helppo, sillä vastassa on Venäjän olympiajoukkue joka lähtee puolustamaan neljän vuoden takaista mestaruuttaan.

Kestääkö Leijona paineet?

Suomi on edennyt finaaliin voittamalla kaikki ottelunsa. Välierissä Slovakia sai tyytyä 2-0 tappioon. Leijonat oli eilisessä matsissa huikea suosikki, ja slovakialaiset kaatuivatkin varmoin ottein. Peliesitykset eivät kuitenkaan olleet Suomelta häikäiseviä, mutta kurinalaisuus, puolustuspeli sekä Harri Säterin pomminvarmat otteet ansaitsevat kuitenkin hatunnoston.

Venäjä on toiminut Suomelle viime vuosina eräänlaisena uutena ”Ruotsina” – suomalaiset ovat yleensä syttyneet pelaamaan tulisin ottein venäläisiä vastaan, ja myös toisinpäin. Kumpi syttyy enemmän ja käsittelee paineet paremmin? Se joukkue tulee olemaan vahvoilla. Varmaa ainakin on, että huomenna voitosta taistellaan kynsin ja hampain!

Venäjän tie finaaliin ei ole ollut aivan yhtä ruusuinen kuin Suomella, mutta yhtä kaikki joukkue on pelannut erinomaisen turnauksen. TsSKA Moskovasta tuttu veräjänvartija Ivan Fedotov on pelannut ilmiömäisesti, ja hän antaakin Säterille kunnon vastuksen. Venäläisten pelaajamateriaali on erittäin tasainen verrattuna Leijoniin, joten vuorenvarmasti odotettavissa on tiukka taistelu.

Vedonlyönnin näkökulmasta ollaan jälleen haastavassa tilanteessa. Maalimäärä jäänee luonnollisesti alhaiseksi näin tärkeässä, tiukassa ja huippuveskarien välisessä matsissa. Tämä on toki huomioitu kertoimissa, joten sieltä suunnalta ei allekirjoittaneen silmään löydy pelattavaa. Suomi on kertoimien valossa hienoinen ennakkosuosikki, ja siihen vaikuttanee Leijonien komeat otteet läpi turnauksen. Voisi olettaa, että suomalaisten tahtotila voittoon on myös korkeimmillaan, sillä nyt todellakin on mahdollisuus voittaa se ensimmäinen olympiakulta. Tämä toki aiheuttaa otteluun omanlaiset paineensa. Mikäli leijonien henkinen kantti kuitenkin kestää, niin voitto on mitä todennäköisintä.

Vähämaalinen ja tiukka matsi. Kumpi tahansa voi voittaa, ja hyvin nyanssiset erot tulevat ratkaisemaan voittajan. Tästä päästäänkin pelivalintaan: Coolbet tarjoaa tasapelistä kertoimen 3.70, mikä isketään vetokupongille. Lienee oikeutettua sanoa, ettei todellakaan olisi ihme jos voittaja jouduttaisiin huomenna ratkomaan vasta varsinaisen peliajan jälkeen.