Serie A

Serie A: Atalanta-AS Roma

Vihje: BTTS&yli 2.5maalia Kerroin: 2.12 12.5 klo 21.45
Valioliiga

Serie A:n europaikka kamppailu käy kiivaana loppuun asti ja tänään saadaan osviittaa mihin suuntaan Atalantan sekä AS Roman eurojunat puksuttavat. Gewiss stadiumilla on tänään isot pisteet luvassa.

 

Atalanta-AS Roma

Joukkueet löytyvät sarjataulukosta sijoilta 5&6. Molemmilla kasassa on tasan 60 pistettä, tosin AS Romalla yksi ottelu enemmän pelattuna.Atalanta pitää tällä hetkellä hallussaan viimeistä UCL-paikkaa, joten illan ottelu on niin sanottu ”kuuden pisteen ottelu”

Atalanta saapuu otteluun europeli rasite allaan kun se kohtasi torstaina kotonaan Marseillen eurooppaliigan semifinaalissa. Tuloksena oli hieno 3-0 voitto ja palkintona tästä paikka Eurooppaliigan finaaliin. AS Roma ottelu tulee Atalantalle hieman huonoon saumaan, sillä jo tulevana keskiviikkona on edessä Coppa Italian finaali Juventusta vastaan. Pelejä tulee siis viikon sisään kolme kappaletta, joka varmasti myös näkyy pelisuorituksissa sekä kokoonpanon kierrätyksessä. Tästä huolimatta kotijoukkue lähtee illan otteluun kuitenkin melko selvänä ennakkosuosikkina.

AS Roma matkustaa Bergamoon myös europeli rasite allaan, tismalleen samasta syystä kuin Atalanta. Eurooppaliigan koitos torstaina Bayer Leverkusenia vastaan vieraissa näkyy varmasti illan ottelussa, sillä palkintona ei tullut finaalipaikkaa ja vieraspeli matkustus rasittaa joukuetta  enemmän kuin Atalantaa, joka saa pelata molemmat ottelunsa kotiluolassaan. AS Romalla ei kuitenkaan ole muita pelejä enää pelattavana kuin Serie A,joten he voivat lyödä kaikki korttinsa peliin sarjan puolesta.

Atalanta erinomainen kotona,mutta De Rossin AS Roma komppaa vieraissa

Atalanta on pelannut kotonaan 16 ottelua, josta kasassa 35 pistettä maalierolla 35:12. Kotitappioita on tullut kauden aikana ainoastaan kolme, joten kotivire on ollut erittäin korkealla tasolla. Pienenä lisähuomiona kannattaa huomioida se, että Atalanta on xG-tilastossa kotipeleissään sarjan kolmanneksi paras lukemalla 1.87xG/ottelu.(odotetut maalit/ottelu). BTTS-% kotipeleissä on 44%. Maalikeskiarvo huitelee 2.94maalissa/ottelu.

AS Roma on pelannut vieraissa 17 ottelua keräten näissä 23 pistettä maalierolla 25:23. Joukkue on onnistunut koko kauden mitassa ottamaan ainoastaan kuusi vierasvoittoa, mutta toisaalta hävinnyt vieraissa ainoastaan viidesti, joten tasapeli herkkyys on olemassa.Kannattaa kuitenkin muistaa,että AS Roma on hävinnyt viimeksi vieraissa tammikuussa AC Milanille, joten vieraspelit ovat sujuneet kohtalaisen hyvin tammikuun jälkeen. Kyseisen tappion jälkeen AS Roma on pelannut vieraissa 7 ottelua, joista kasassa on 4 voittoa ja kolme tasapeliä. Vierasotteluissa BTTS on toteutunut 65%:sti maalikeskiarvon ollessa 2.82maalia/ottelu.

Kuntopuntarissa joukkueet löytyvät sijoilta 3 & 7. Ottelun panokset huomioon ottaen, on AS Roman pakko kairata pisteitä tänään Bergamosta mukaan, mikäli mielii UCL-paikoista tosissaan taistella. Myös molempien pelirasite tulee vaikuttamaan illan otteluun,joten odotettavissa on todennäköisesti maalirikas ottelu. Atalantan edellisestä viidestä kotiottelusta Serie A:ssa BTTS on toteutunut kolmesti. AS Romalla vastaava lukema samassa ajassa on 4/5 BTTS-tulosta. Myös viisi edellistä keskinäistä kohtaamista Bergamossa ovat kaikki päätyneet yli 2.5 maalia & BTTS tulokseen,joten siihen suuntaan lähdetään myös tänään.

Luotetaan tänään siihen, että maaliverkot saa kyytiä joten lapulle rustataan BTTS&Yli 2.5 maalia ottelussa kertoimella 2.12