Pesäpallo

Superpesis: Sotkamon Jymy – Kempeleen Kiri

Vihje: Sotkamon Jymy Kerroin: 1.80 2.8. klo 18:00
Hyvinkää - Tampere Kitee - Vimpeli Sotkamo - Kempele Sotkamon Jymy - Hyvinkään Tahko

Superpesiksessä pelataan tiistaina neljä ottelua. Sotkamossa nähdään paikalliskamppailu, kun Sotkamo ja Kempele kohtaavat toisensa Hiukassa.

Sotkamo – Kempele

Sotkamon Jymy ja Kempeleen Kiri kohtasivat toisensa Hiukassa edellisen kerran vain pari viikkoa sitten. Tuossa ottelussa KeKi oli liikkeellä siipirikkoisena ja SoJy onnistui nappaamaan voiton ilman sen suurempia ongelmia, vaikka sekään ei esittänyt mitään ihmeellistä tuossa ottelussa.

Edellisen kohtaamisen jälkeen Sotkamo on pelannut neljä ottelua, joista se on hävinnyt yhden (Hyvinkää) ja voittanut kolme muuta suoraan 2-0 (Kankaanpää, Pattijoki, Kitee). Sarjan kärkipäässä keikkuva Sotkamo on siis varsin hyvässä vireessä ja se pääsee tämän päivän otteluun hyvistä lähtöasetelmista.

Kempele onnistui voittamaan Koskenkorvan ja Kiteen pari viikkoa sitten pelatun Sotkamo -ottelun jälkeen. Tämän illan otteluun se lähtee kuitenkin kahden ottelun tappioputkessa, kun se koki tappiot sarjan kärkipäässä keikkuvia Kouvolaa ja Manse PP:a vastaan.

Tämän illan otteluun Sotkamo lähtee ennakkosuosikkina. Sen ennakkosuosikin asema on kuitenkin markkinalla mielestäni aliarvioitu. Kempeleen paikka pudotuspeleissä alkaa olla jo sementoitu eikä vastaavasti nousua ylöspäin ole juurikaa tiedossa. Sotkamolla sen sijaan on panosta vielä hyvin jäljellä, kun se taistelee runkosarjan toisesta sijasta yhdessä aiemmin mainittujen Kouvolan ja Manse PP:n kanssa.

Sotkamon iltaan lapulle lähtee suoraa kotivoittoa varsin maistuvalla kertoimella. Yli 1.75 olevat kertoimet kelpaavat vallan mainiosti peleihin.

Ottelu Sotkamo – Kempele alkaa kello 18:00 ja ottelu on katsottavissa Ruutu -palvelusta.