Valioliiga

Valioliiga: Chelsea – Bournemouth

Vihje: Chelsea -1 Kerroin: 2.02 19.05 klo 18:00
EM-finaali

Valioliiga kausi 23-24 laitetaan tänään sunnuntaina pakettiin. Mestaruustaisto on edelleen auki ja myös viimeiset europaikat ratkaistaan tänään. Chelsea saa vieraakseen Bournemouthin Stamford Bridgelle.

 

Chelsea-Bournemouth

Joukkueet löytyvät sarjataulukosta sijoilta 6&11. Chelsea taistelee vielä teoriassa viidennestä sijasta, joka takaisi Eurooppaliigaan lohkovaihe paikan. He ovat kolme pistettä Tottenhamia perässä, joten tämä vaatisi Spursin tappion tänään. Jokatapauksessa kuudes sija oikeuttaa konferenssiliigan karsintapaikkaan, joten koko kauden enemmän tai vähemmän sekaisin ollut Chelsea voi saada pienen palkinnon europaikasta hienon loppukauden takia. Bournemouthilla ei panoksia otteluun liiemmin ole, mutta toki aina Chelsean kaataminen maistuu.

Chelsea saapuu viimeiseen otteluun todella kovassa vireessä. Edellinen kotitappio Valioliigassa löytyy helmikuusta. Edelliset viisi kotipeliä ovat tuottaneet 4 voittoa ja yhden tasapelin. Chelsea on pelannut kotonaan 18 ottelua, joista kasassa 34 pistettä maalierolla 42.25. Maaleja ollaan nähty Bridgellä suhteellisen paljon, sillä maalikeskiarvo huitelee 3.72 maalissa/ottelu.

Bournemouthin vieras-saldo on keskikastia koko liigan mittakaavassa. 18 ottelua 21 pistettä maalierolla 26:37. Myös Bournemouthin vieraspeleissä ollaan nähty reippaasti maaleja, sillä maalikeskiarvo on heilläkin 3.5 maalia/ottelu.

Kuntopuntarissa Chelsea on sijalla 4. Edellisestä viidestä kasassa 13 pistettä maalierolla 14:5 on kovaa luettavaa ja kotijoukkueen vire on tämän vuoden puolella ollut muutenkin kohdillaan. Bournemouth on kasannut edellisestä viidestä ottelustaan 6 pistettä, joten  vireessä on parannettavaa.

Kaikki edellä mainitut tilastot ja vire huomioiden on Chelsea suuri suosikki tänään. Myös panokset otteluun heillä on isommat, joten lähdemme tänään kotijoukkueen kelkkaan.

Lapulle lähtee tänään Chelsea -1 kertoimella 2.02. Uskotaan siis Chelsean kairaavan tänään vähintään kahden maalin voiton Bournemothista.