Pesäpallo

Ykköspesis: Alajärvi – Hamina

Vihje: Hamina ML Kerroin: 1.85 1.9. klo 17:00
Alajärvi - Hamina

Tänään torstaina ratkaistaan miesten Ykköspesiksen mestari, kun Alajärvellä pelataan viides ja ratkaiseva finaali. Hamina voitti sarjan kaksi ensimmäistä ottelua, Alajärvi on voittanut kaksi edellistä kohtaamista.

Alajärvi – Hamina

Alajärven ja Haminan välinen finaalisarja on ollut mielenkiintoinen arvioida. Hamina on ollut käytännössä läpi sarjan niskan päällä, mutta Alajärven Ankkurit on ajoittain kuin ihmeen kaupalla selvinnyt pinnalle. Kahden ensimmäisen ottelun jälkeen momentum oli selkeästi Haminalla, mutta nyt henkinen etu on kääntynyt kiistatta Alajärven puolelle.

Pelitapahtumiin pohjaten Haminan piti pystyä katkaisemaan sarja jo tiistaina vallikentällä. Sen sisäpeli toimi lähes moitteetta, mutta ulkopelissä nähtiin todella typeriä virheitä – etenkin vuodenaika ja ottelun panos huomioiden. Varsinkin toisella jaksolla Hamina lahjoitti ulkopelin hölmöilyillään useamman juoksun, joita ei edes tikissä ollut sisäpeli kyennyt lopulta aivan paikkaamaan.

Alajärvi joutuu tällä hetkellä pelillisesti nojaamaan vahvasti ykköskärkeensä sekä ykköskotiuttaja Juho Ihamäkeen. Toki myös Antti Toivola ja Tuukka Etula ovat onnistuneet hyvin mailassa. Kyseessä on kuitenkin ennen kaikkea kokonaisvaltainen joukkue, joten tänään Alajärvi tarvitsee apuja myös kakkoskärjestä.

Voimasuhteissa Hamina on edelleen vahvempi joukkue kokonaisuudessaan kuin Alajärvi. Ankkurit on aavistuksen verran kokonaisvaltaisempi joukkue, mutta Haminan joukkueen terävin kärki on kuitenkin Alajärveä vahvempi. Toni Laakso ja Joosua Rättö ovat Superpesis -tasollekin laadukkaita pelaajia etenkin sisäpelin osalta, kokenut Henri Heikkilä pystyisi edelleen olemaan vahva ase myös sarjaporrasta ylempänä.

Tämän illan ottelu on markkinalla kääntynyt tasabookiksi, joka tarkoittaa sitä, että jälleen kerran peleihin kelpaa Haminan voitto. Lapulle painetaan tällä kertaa Hamina ML.

Ykköspesiksen ratkaiseva finaaliottelu Alajärvi – Hamina alkaa kello 17:00 ja ottelu on katsottavissa Ruutu+ -palvelusta.