Pesäpallo

Ykköspesis: Hamina – Alajärvi

Vihje: Hamina Kerroin: 1.85 30.8. klo 17:00
Hamina - Koskenkorva Alajärvi

Luvassa on kenties koko pesiskauden paras kohde, kun Ykköspesiksen neljännessä finaalissa toisensa kohtaavat Hamina ja Alajärvi. Haminalla on mahdollisuus katkaista sarja itselleen ja napata paikka Superpesiksessä.

Hamina – Alajärvi

Luvassa on miesten Ykköspesiksen neljäs finaali. Sarja on tällä hetkellä 2-1 Haminalle eli sarja ja paikka Superpesiksessä on tänään tiistaina katkolla kotijoukkueelle.

Sarja on toistaiseksi ollut Haminan hallintaa. Ei olisi ollut pelillisesti väärin, vaikka Hamina olisi katkaissut sarjan jo viikonloppuna, mutta Alajärvi onnistui kotiyleisön hurmoksen siivittäessä nappaamaan kuitenkin sarjan ensimmäisen voittonsa.

Tummia pilviä Haminan ylle viritellään pelaajien loukkaantumisten toimesta. Toni Laakso pelasi Alajärvellä jokerina jalkavamman takia ja jopa Juha Leskinen laitettiin ennen Laaksoa etenemispuuhiin. Loistavassa vireessä syksyn peleissä ollut Joosua Rättö loukkasi jalkaansa etenemistilanteessa, mutta pystyi pelaamaan kuitenkin ottelun omassa lyöjäjokerin roolissaan loppuun asti.

Mikäli Laakso ja Rättö ovat tänään kokoonpanossa edes jokeripaidassa, on Hamina suuri suosikki tänään nappaamaan paikka Superpesikseen ensi kaudelle. Mikäli kummatkin Haminan sisäpelistä löytyvät, on Hamina noin 60 prosentin ennakkosuosikki nappaamaan tänään suora kotivoitto vallikentällä. Vastaavasti kummankin poissaolo heilauttaa vaakakuppia useamman prosenttiyksikön verran Alajärven suuntaan, mutta tässäkin skenaariossa pidän Haminaa vähintään 55 prosentin suosikkina kotiotteluunsa.

Näillä tiedoilla voidaan siis sanoa, että markkinalta saatavat reilusti yli 1,80 -tason olevat kertoimet ovat selkeitä ylikertoimia. Mikäli mainitut lyöjäjokerit nähdään kotijoukkueen kokoonpanossa, puhutaan yhdestä pesiskauden parhaista kohteista. Lapulle lähtee siis Haminan suoraa voittoa.

Ottelu Hamina – Alajärvi alkaa kello 17:00 ja ottelu on katsottavissa Ruutu -palvelusta.