Pesäpallo

Ykköspesis: Kouvola II – Jyväskylän Lohi

Vihje: Jyväskylän Lohi ML Kerroin: 2.07 3.8. klo 18:00
Kouvola II - Jyväskylän Lohi Manse PP - Pattijoki

Miesten Ykköspesiksessä runkosarjan ottelut vähenevät ja panokset kovenevat. Kouvolassa nähdään mielenkiintoinen kamppailu, kun Kouvola ja Jyväskylän Lohi kohtaavat toisensa.

Kouvola II – Jyväskylän Lohi

Jos Jyväskylän Lohi oli viime kaudella Miesten Ykköspesiksen sensaatiojoukkue, jotain sellaista on ollut myös Kouvolan Pallonlyöjien kakkosjoukkue tällä kaudella. Koplan junioreista pääosin koostuva joukkue taistelisi jopa noususta Superpesikseen, mutta koska sillä on jo edustusjoukkue Superpesiksessä, ei se voi tällä päästä pelaamaan pudotuspeleissä.

Jyväskylän Lohi sen sijaan voi pudotuspeleihin yltää, mutta se tarvitsee tuohon tavoitteeseen päästäkseen kipeästi pisteitä. Pudotuspeliraja on karannut seitsemän pisteen päähän, mutta neljäntenä oleva Puijon Pesis on pelannut kaksi ottelua enemmän. Tämän lisäksi Lohi ja PuPe kohtaavat toisensa runkosarjan lopussa kahdesti, jolloin noiden kahden joukkueen välinen tilanne voi heitellä paljonkin.

Kouvola ja Jyväskylän Lohi kohtasivat toisensa noin pari viikkoa sitten Jyväskylässä. Tuossa ottelussa Lohi jäi kotonaan pisteittä kun Kopla haki tiukkaakin tiukemman ottelun jälkeen 1-0 -vierasvoiton Koskenharjulta. Tänään Lohella ei ole oikein varaa hävitä, mikäli se mielii mukaan pudotuspelitaisteluun Puijon Pesiksen, Haminan, Alajärven sekä Simon Kirin kanssa.

Vaikka markkinalla Kopla on asetettu ennakkosuosikiksi, niin olen sitä mieltä, että tässä ottelussa lopullisen voittajan todennäköisyys on aika tasan 50/50. Lohella on puolellaan todellinen ja aito panos pisteistä, eikä materiaalivertailussa vaakakuppi kovinkaan suuresti kallistu kumpaankaan suuntaan. Ennen lopullisia kokoonpanotietoja Lohi ML on hyvinkin pelattava kohde, joka lähtee tässä vaiheessa lapulle yli kahden kertoimilla.

Ottelu Kouvola II – Jyväskylän Lohi alkaa Kouvolassa kello 18:00. Ottelu on katsottavissa Ruutu -palvelusta.