Vetovihjeiden MLB-opas apuna baseball-betseissä!

MLB

Vetovihjeiden MLB-opas on jälleen julkaistu. MLB-kauden ”Opening day” oli tänään, joten kausi on nyt virallisesti käynnissä. Kausi käynnistetään meidän osaltamme tuttuun tapaan MLB-oppaalla joka toimii hyvänä apuvälineenä uusille sekä myös hieman kokeneemmille baseball-betsaajille.

Vetovihjeiden MLB-opas

MLB on yksi maailman tilastoiduimmista lajeista, joten tietoa löytyy niin paljon kuin sitä viitsii etsiä ja kaivella. Tämän johdosta laji saattaakin tuntua aloittelijoille todella haastavalta. Asiat eivät ole kuitenkaan niin vaikeita miltä ne ehkä vaikuttavat ja jo muutamalla ”perustiedolla” pääsee jo yllättävänkin pitkälle.

Me rakensimme tällekkin kaudelle lyhyen ja ytimekkään oppaan uusille innokkaille baseball-faneille ja betsaajille. Oppaassamme pyritään tarkastelemaan tärkeimpiä vedonlyöntiin vaikuttavia asioita sekä tilastoja.

Vetovihjeiden MLB -opas on laadittu nimenomaan vedonlyöjän näkökulmasta, joten mitään baseballin sääntökirjaa emme tule tässä kahlaamaan läpi vaan koitamme pitää asiat mahdollisimman yksinkertaisina. Oppaan avulla pääset varmasti alkuun baseball-vetojen lyömisessä.

1) Syöttäjät -ja syöttötilastot

 • Tarkista syöttäjän ERA sekä edellisten otteluiden tilastot. Myös syöttäjän WHIP-tilastot kannattaa lukaista läpi.
 • Tarkista syöttäjien koti ja vieraspelitilastot sillä näissä on välillä todella suuria eroja.
 • Baseballissa syöttäjät eli ”picherit” ovat erittäin ratkaisevassa asemassa pelin kannalta. Syöttäjistä puhuttaessa kannattaa huomioida, että ottelun aloittava ”starting picher” ei useinkaan pelaa koko ottelua ja tästä syystä myös joukkueen muut syöttäjät kannattaa huomioida vetoa tehdessä.

2) Joukkueiden vertailu

 • Vertaile joukkueiden koti ja vieraspeli tilastoja. Jotkut joukkueet pelaavat loistavasti kotonaan, mutta vieraskentillä meno voi olla aivan päinvastaista.
 • Vertaile joukkueiden lyöntitilastoja. Joukkueiden juoksumäärissä on valtavia eroja kauden aikana. Tämä on erittäin tärkeä tilasto sillä lyöntipeli vaikuttaa myös syöttäjien peliin sekä tilastoihin.
 • Joukkueissa on yleensä muutama ”superlyöjä”. Jos superlyöjä puuttuu joukkueen kokoonpanosta se on syytä huomioida vetoa asetettaessa.
 • Tarkasta joukkueiden vireystila. Viiden ottelun voittoputkessa liitelevä joukkue on pääsääntöisesti todennäköisempi voittaja, kuin viiden ottelun tappioputkessa rämpivä joukkue.

3) Preview / Otteluennakko

 • Otteluennakko kannattaa lukaista läpi sillä ennakoista löytyy tärkeää tietoa esimerkiksi joukkueiden terveystilanteista sekä viimeisimmistä kuulumisista.
 • Ennakoista löytyy yleensä myös mukavaa nippelitietoa pelistä sekä joukkueiden historiasta.

4) Ottelupaikka ja olosuhteet

 • Pelipaikalla on yllättävän iso merkitys etenkin over/under vedoissa. On hyvä tiedostaa, että joukkueiden stadionit/kentät eivät ole samankokoisia vaan myös näistä löytyy merkittäviä eroja. Esimerkiksi liigan pisimmän ja lyhyimmän stadionin pituusero on lähes kymmenen metriä.
 • Ottelupaikan lisäksi olosuhteilla on iso merkitys. Jos pelin aikana sattuu satamaan vettä niin pahimmassa tapauksessa pelaajat lähtevät kahvitauolle odottelemaan sateen loppumista. Toki pienessä sateessakin pelataan, mutta se ei ole koskaan hyvä asia vedonlyöntiä ajatellen.
 • Myös erittäin kova tuuli voi vaikuttaa ottelun kulkuun, mutta tämä alkaa olla jo vähän ”hifistelyä” emmekä näe tätä niin merkittävänä asiana, kuin esimerkiksi edellä mainittu sadekeli.

5) Seuranta

 • Tilastoja, otteluennakkoja ja uutisia löytyy todella monesta eri paikasta, mutta esimerkiksi espn.com sivustolta löytyy kaikki mahdolliset tilastot ja tiedot mitä tarvitset.

MLB-sanastoa

ERA = Earned run average (syöttäjän antamien juoksujen keskiarvo yhdeksää vuoroparia kohden)

WHIP = Walks and hits per innings piched (syöttäjän antamat osumat ja vapaataipaleet syöttövuoroa kohden)

IP = Innings piched (syötettyjen syöttövuorojen lukumäärä)

BAA = Opponents batting average (vastustajan lyöjien osumakeskiarvo)

BA = Batting average (lyöjien osumakeskiarvo)

RBI = Runs batted in (lyödyt juoksut)

OBP = On base percentage (lyöjien kentällemeno prosentti)

Aiheeseen liittyvät uutiset