KHL 4.10: Vitjaz saapuu Jokereiden vieraaksi!

Lokakuu on saatettu alkuunsa myös KHL-jäillä. Tiistaiselta kierrokselta on tarjolla paljon pelattavaa, vaikka osa peleistä on saatukin jo aamupäivällä päätökseen. Meidän pääottelumme tulee tänään Helsingistä, jossa kohtaavat Vitjaz ja Jokerit ja toinen kohde Bratislavasta, jossa kotijoukkue Slovan saa vieraakseen SKA:n.

Jokerit – Vitjaz

Valinta: Jokerit -1,5 (2,27) 

Jokerit lähtee tämänpäiväiseen otteluunsa allaan hieno 4-3 voitto Lokomotivista. Ottelussa oli helsinkiläisiltä paljon hyvää, lukuunottamatta ensimmäistä erää. Etenkin toinen ja kolmas erä olivat jo melko hyvää pelaamista ja Jokerit kairasikin ottelusta voiton Jesse Joensuun johtaman ykköskentän tehoillessa. Muilta kentällisiltä odotetaan edelleen tehoja ja kotijoukkue tarvitsisikin onnistumisia paljon laajemmalta rintamalta, kuin mitä on tähän mennessä tullut.

Jokerit saa otteluun lisää kaksinkamppailu voimaa Arturs Kuldan tullessa mukaan puolustukseen sairastuvalta. Marko Anttilaa ja muita loukkaantuneita ei vielä tänään nähdä kotijoukkueen kokoonpanossa, joten hyökkäysketjut pysyvät samassa koostumuksessa kuin sunnuntain Lokomotiv-pelissä. Vastaavasti vierailija Vitjaz lähtee otteluun kahden ottelun tappioputkesta ja joukkueen peli onkin viimeaikoina takkuillut. Venäläisryhmä tosin hävisi kaksi viimeisintä peliään koville joukkueille Lokomotiv Yaroslavlille ja Dynamo Moskovalle, mutta ei onnistunut tekemään näissä peleissä kuin vain ja ainoastaan yhden osuman.

Jokerit esiintyi todella hyvällä asenteella sunnuntain voittopelissä ja otti pirteän esityksen jälkeen tärkeät kolme pistettä itselleen. Lokomotiv pysyi hyvin ottelussa mukana saatuaan pari erittäin helppoa osumaa Jokereiden pelaajien sählätessä kiekkoja omaan maaliin. Maalissa Ryan Zapolski torjui vakuuttavasti ja oli avaintekijä voitolle. Tänään torjuntavuoron saa kuitenkin Riku Helenius, joka on hänkin ollut tällä kaudella suhteellisen luotettava tolppien välissä. Vierailijoilta Miro Aaltosen kentän otteet ovat olleet tällä kaudella mainitsemisen arvoisia, joten Jokereiden täytyy tänään saada venäläisten kakkoskenttä KempeAaltonenKopeikin kuriin.

Jokerit ja Vitjaz ovat kohdanneet KHL:ssä neljään otteeseen ja näissä peleissä on ollut erittäin tasaista. Huomion arvoista on se, että kumpikaan ei koskaan ole pystynyt ottaamaan vierasvoittoa. Tuo seikka tuskin tulee muuttumaan tänäänkään, eikä Vitjaz lähde helsingistä pisteiden kanssa. Jokereiden maalinteon ollessa välillä tahmeaa, ei voi sivuuttaa sitä faktaa, että Vitjaz on tehnyt tällä kaudella viidenneksi vähiten maaleja koko sarjassa. Puolustussuuntaan vierailijat ovat tosin pelanneet erittäin hyvin, eikä kiekkoja mene omaan päähän kovinkaan tiheään tahtiin. Siitä pitää huolen Podolskilaisten maalivahti Harri Säteri.

Kotivoiton puolesta puhuu Jokereiden varmasti kohentunut itseluottamus ja huomattava kotietu, Vitjazin ollessa reissun päällä. Vierailijan otteet eivät viimeaikoina ole olleet kovinkaan mairittelevia ja Jokereille kelpaa tästä pelistä vain voitto, että kansan usko joukkueeseen saataisiin säilymään hyvällä tasolla. Suomalaisten peli on kuitenkin vieläkin liikaa ykkösvitjan varassa, joten tehoja ja onnistumisia odotetaan illan koitoksessa myös muilta kentiltä. Jos nämä asiat toteutuvat, voi helsinkiläisiä hyvällä omallatunnolla lyödä lapulle.

Muut valinnat:

Slovan – SKA over 5,5 maalia (2,01) 

Coolbetin KHL-kohteisiin tästä!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset