Yleisurheilun MM-kilpailut 2017: Lontoo – seitsemäs kilpailupäivä

Tänään yleisurheilun MM-kilpailuissa nähdään jälleen kaksi suomalaista urheilijaa. Naisten korkeuden karsinnassa hyppää Linda Sandblom ja miesten keihään karsinnassa heittää Tero Pitkämäki. Loppukilpailulajeina nähdään tänään miesten 3-loikka, naisten 400m aitajuoksu sekä miesten 200m. Eiliseltä illalta jäi mukavasti mieleen norjalaisen 400m aitajuoksijan, Karsten Warholmin hieno voitto. Monelle tämä tuli yllätyksenä ja sitähän se oli, mutta me näimme tämän mahdolisuuden ja iskimme siihen.

Poimintoja Coolbetin listalta

Tänään miesten keihään karsinnassa heitää vain yksi suomalainen, Tero Pitkämäki. Tilanne on poikkeuksellinen, sillä normaalisti keihäänheitto on ollut Suomen paraatilaji yleisurheilussa. Nyt tilanne on kuitenkin tämä ja Pitkämäki taistelee loppukilpailupaikasta ainoana suomalaisena. Pitkämäki on heittänyt tällä kaudella tuloksen 88,27m ja karsintaraja on tänään 83m. Tämä 83m karsintaraja on hyvin tyypillinen viime vuosien arvokilpailuissa. Karsinta on tässäkin lajissa tiukka paikka monelle heittäjälle, sillä lähes joka kerta joku ennakkosuosikki karsiutuu loppukilpailusta. Loppukilpailuun selviää karsintarajan ylittäneet tai 12 parasta heittäjää. Tänään uskomme, että Pitkämäki selvityy loppukilpailuun, hän heittää karsintaryhmässä A. Karsinta alkaa klo 21:05 ja Coolbetin Suomi erikoisvedoista löytyy kohde:

Tero Pitkämäki to qualify final: Yes – 1,42

Toinen suomalainen urheilija nähdään tänään naisten korkeushypyn karsinnassa. Linda Sandblom hyppää karsintaryhmässä B ja karsintakilpailu alkaa klo 21:10. Sandblomin kauden paras on 191cm ja tämä tulos on hypätty hallissa, karsintaraja on 194cm. Loppukilpailuun pääsevät rajan ylittäneet tai 12 parasta hyppääjää. Sandblomin oma ennätys on 193cm, joten tänään hänen on hypättävä oma ennätys selviytyäkseen varmuudella finaaliin. Toivotamme hänelle onnea!

Tämän illan kohokohta on miesten 200m finaali. Tässä lajissa näimme eilen mielenkiintoisen tapahtuman, kun vatsataudin ym. sekoilujen johdosta Isaac Makwala juoksi alkuillasta alkueräjuoksun yksin. Tämän jälkeen hänet nähtiin pari tuntia myöhemmin välieräjuoksussa, josta hän selvisi loppukilpailuun. Mestaruustaistelusta tulee tiukka, mutta me poimimme listalta voittajaksi Isaac Makwalan. Häntä on ”riepoteltu” pitkin kisoja, joten tänään hän näyttää kovuutensa ja voittaa MM-kultaa. Kisan ehkä suurin ennakkosuosikki Jereem Richardin tulee varmasti antamaan kovan vastuksen. Jouksu juostaan tänään illalla n. klo 23:50.

Voittaja: Isaac Makwala (BOT) – 3,80

Onnea peleihin!

 

Tästä yleisurheilukohteisiin!

Tästä Coolbetin pelitili auki!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset